• ★ Luminița, de la capătul tunelului ★

  Theatre
 • 25 Ianuarie 20:00 - 22:00
 • Luminița, de la capătul tunelului
  de Radu F Alexandru
  Regia: Cornisteanu Mircea
  Scenografia: Puiu Antemir
  Cu: Constantin Cotimanis, Monica Davidescu / Iuliana Moise, Dragos Stemate, Alexandra Poiana.

  Luminița, de la capătul tunelului este o comedie amară despre cinismul politic și moftangiii vremurilor noastre, despre iubirea dată în schimbul carnetului de partid, despre infidelități validate de sondaje și despre mentalități corupte.

  Într-o lume în care contează mai mult cu ce ți-ai mobilat casa decât cu ce ți-ai mobilat mintea, versatul politician Virgil Neacșu își înțelege bine rolul în carnavalul manipulărilor. De-asta îi tolerează amabil pe amanții soției lui, până când nevasta unuia dintre ei îi amenință poziția de forță. Și-atunci începe un joc periculos, punctat de zâmbete amare, la finalul căruia presupusa pradă devine vânător, iar sistemul se regenerează cu „oamenii noi”.

  Spectacolul surprinde aceste resorturi interioare care pervertesc relații, comportamente, percepții, într-o propunere scenică plină de ritm, energie, luciditate comică, făcându-ne atenți la realitatea noastră de fiecare zi.

  Iar propunerea scenografului Puiu Antemir, de a invita publicul în casa familiei Neacșu, prin inspirata plasare a gradenelor în spațiul de joc, decupează clar ideea că nu mai suntem doar spectatori, ci avem un rol important în tot ceea ce se întâmplă, fie că alegem să privim sau să acționăm.

  ★★★★★ "Fiind un teatru ce urmărește în primul rând metabolismul ideii, comediile lui Radu F. Alexandru nu îmbie la fantezii regizorale, ci la rigoarea unui demers care să pună în evidență traiectul filonului comic. Acesta este cazul noii producții a Teatrului Național I.L. Caragiale din București, care, prin această satiră montată într-un an electoral, se dovedește, încă o dată, atentă la realitățile lumii de azi".
  Sanda Visan, Ziare.com


  ★★★★★ "sunt convinsă că Luminiţa, de la capătul tunelului va avea un public al ei. Unul mai puţin avizat şi, deci mai puţin pretenţios, dar mânat în sală de bune intenţii."
  Răzvana Niță, Port ro - Cvartet bâjbîind

  ★★★★★ "Un spectacol curat, atent ținut în frâu de un regizor experimentat, maestru al nuanțelor și al echilibrului. Mircea Cornișteanu a mizat cu succes pe chimia unei distribuții echilibrate, în care nume consacrate și nume recent afirmate dau strălucire unei vitriolante radiografii a prezentului politic."
  Manuela Cernat, Revista 22

  Biletele se pot achiziționa de pe portalul www.mystage.ro, dar și de la casa de bilete a Teatrului Național.