• FEST(in)2018. Henric al V-lea

  Theatre
 • 3 Mai 19:30 - 21:00
  Găzduit de:
 • Recital al actorului Brett Brown din Sydney

  Aceasta este o versiune pentru un singur actor a piesei „Henric al V-lea", considerat a fi regele-erou al Angliei, aşa cum l-a prezentat Shakespeare în patru dintre piesele sale.
  Am examinat caracteristici ale personajelor şi ale situaţiilor şi traiectoria personală a complexei vieţi a lui Henric al V-lea. Publicul din timpul lui Shakespeare, fiind mai aproape de evenimentele din piesă, şi-a folosit, fără îndoială, înţelegerea istorică. Şi nouă ni s-a părut imposibil să ignorăm diferitele evenimente şi aniversări care au avut loc de-a lungul desfăşurării proiectului şi remodelăm piesa pentru fiecare reprezentaţie, pe măsură ce evenimentele evoluează în jurul nostru.
  Votul britanic pentru ieşirea din Uniunea Europeană a jucat, de pildă, un rol important în felul în care gândim pesonajul Henric. Cum ar fi votat el: ieşirea sau rămânerea în Uniune?
  Aceasta este o piesă despre conducători şi alegeri.
  Miracolul shakespearian face ca replicile lui să fie relevante şi pentru ziua de azi. Arta triumfă tocmai pentru că ne impune să îi cercetăm semnificaţiile în propriul nostru timp.

  Regia: Philip Parr
  Cu: Brett Brown

  Bilete, pe www.nottara.ro, festinpebulevard.ro şi de la Casa de bilete a teatrului