• Fest(in)2017. Exploziv

  Theatre
 • 14 Octombrie 19:30 - 21:30
  Găzduit de:
 • EXPLOZIV
  (Spectacol urmat de discuții cu publicul)
  de Elise Wilk
  Producție a Teatrului Național Marin Sorescu, Craiova, România
  Secțiunea: „Criza adolescenței”

  Regia: Andrei Măjeri
  Scenografia: Alexandra Panaite
  Ilustrația muzicală: Andrei Măjeri

  *****************************
  Distribuţia:

  Psiholoaga școlii: Natașa Raab
  Femeia de serviciu / Fata trendy: Raluca Păun
  Directorul: Marian Politic
  Fata frumoasă: Romanița Ionescu
  Fata premiantă: Ioana Manciu
  Fata deprimată: Monica Ardeleanu
  Penteu: Alex Calangiu
  Băiatul bătăuș: Ștefan Cepoi
  Denis: Cătălin Miculeasa
  Băiatul trist: Andrei Ștefănescu

  *****************************
  Într-o școală cu principiul diversității, o clasă multiculturală (cu afro-americani, latino și un evreu victimă a bullying-ului), apare noul elev, Denis care schimbă ierarhiile devenind preferatul fetelor, mai influent decât șeful clasei, carismatic, rebel și autentic. Denis este singurul care se revoltă, nu acceptă presiunea falsă a părinților, are curaj să-l înfrunte pe directorul care predă lecția după carnețel, exercită fascinație inclusiv asupra psiholoagei școlii. Spectacolul Exploziv este o poveste despre o vârstă fragilă – adolescența, cu visele și nesiguranțele ei, o poveste despre prietenie și prima dragoste, despre relația părinți-copii și cea elev-profesor, despre raporturi de putere între colegii de clasă și dorința de popularitate.

  „Poate mai importantă decât cele câteva personaje pe care textul le subliniază, în spectacolul lui Andrei Măjeri, devine trupa. În ea stă punctul de greutate, căci fiecare dintre actori își individualizează personajul cu detalii bine alese, nu de puține ori comice. În uniformă, elevii conversează pe subiecte din lumea lor atât de proaspătă, se țin de glumițe și proiectează, ca orice adolescent, povești ireale. Lucru știut, Elise Wilk are un fler special în a surprinde tonul și problemele tinerilor. Dinamic, plin de muzică și de dans, spectacolul de la Craiova se dovedește din cale afară de antrenant. Spectatorii ies cu zâmbetul pe față și cu inima sus. Merită văzut!”

  Cristina Rusiecki, „ și agreabil în aceeași măsură”, pe B-Critic.ro, http://www.b-critic.ro/spectacol/exploziv-si-agreabil-in-aceeasi-masura/