• Fest(in)2017. Respirații - Act

  Theatre
 • 11 Octombrie 18:00 - 20:00
  Găzduit de:
 • RESPIRAŢII
  de Duncan Macmillan
  Producție a Asociației VANNER Collective și a Teatrului ACT, București, România
  Secțiunea: „Text sau pretext”

  Regia: Nicolae Constantin Tănase
  Traducerea: Denisa Nicolae și Liviu Romanescu
  Scenografia: Adeline Andreea Bădescu

  ************************
  Cu: Denisa Nicolae, Liviu Romanescu

  ************************
  Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tânăr își dorește un copil. Lungs este o poveste de dragoste, ușor dezechilibrată, tăios de onestă, amuzantă, tensionată și actuală. Vorbește despre o generație pentru care lipsa siguranței este un mod de a exista.

  Textul „Lungs” a fost desemnat în anul 2012 „Cel mai bun text contemporan” la Premiile Off West-End și a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun text de teatru” la Premiile Teatrului din Marea Britanie.

  „Un cuplu realizează, în timpul cumpărăturilor la Ikea, că ar putea avea un copil. Pentru niște oameni preocupați de problemele mondiale, atât filosofice, cât și concrete, întrebările care se nasc par a fi unele firești: oare e o alegere corectă să naștem un copil în lumea aceasta? Dar nu cumva suntem deja prea mulți? Dar dacă acel copil sau nepoții sau strănepoții lui vor salva sau vor distruge această lume? Și așa, cei doi tineri, în verva lor verbală și absurdă, își dau seama că respiră din ce în ce mai greu…”

  Oana Bogzaru, „Să tragem viață în plămâni”, pe Yorick.ro