• FEST(in)2018. Macbeth

  Theatre
 • 30 Aprilie 19:00 - 21:10
  Găzduit de:
 • Producție a companiei AM Productions din Cape Town

  Sângeroasa poveste a luptei pentru putere, în ceţosul Regat al Scoţiei, şi a consecinţelor tragice, ale nemăsuratei ambiţii criminale de a urca la tron. Cea mai scurtă tragedie shakespeariană va fi prezentată într-o montare sud-africană, în interpretarea singurei companii independente de teatru clasic din ţara de la Antipozi.

  Fred Abrahamse a absolvit cursurile Universităţii din Cape Town şi este considerat unul dintre regizorii de vârf ai Africii de Sud. Într-o carieră de 36 de ani, Abrahamse a semnat regiat a mai mult de 150 de spectacole de toate genurile, inclusive teatru clasic, operă şi teatru muzical. Printre producţiile sale se numără Hamlet, Richard III, Othello, Romeo şi Julieta, Mult zgomot pentru nimic şi Visul unei nopţi de vară.

  Abrahamse & Meyer Productions, singura companie independentă de teatru clasic, a fost fondată în 2006. În ultimii 12 ani, compania şi-a clădit un renume internaţional, datorită producţiilor sale inovatoare, pe texte de William Shakespeare şi Tennessee Williams. Dintre producţiile ei, amintim Tragedia lui Richard al III-lea şi Hamlet [Craiova, 2014 şi 2016] şi Dulcea pasăre a tinereţii, Regatul pământesc şi Trenul cu lapte nu mai opreşte aici.


  Regia, scenografia şi luminile: Fred Abrahamse
  Costumele: Marcel Meyer
  Sunetul: Charl-Johan Lingenfelder

  Distribuţia:
  Bloody Sargeant/Macbeth/Murderer – Marcel Meyer
  Duncan/Macduff/Fantomă – Stephen Jubber
  Prima vrăjitoare/Malcolm/Ucigaş/Ross – Matthew Baldwin
  A doua vrăjitoare/Donalbain/Porter/Ucigaş – Jeremy Richard
  A treia vrăjitoare/Lady Macbeth/Fleance/Fiul lui Macduff – Tristan de Beer
  Banquo/Fantomă/Lady Macduff/ Doctorul scoţian – Tailyn Ramsamy

  Bilete, pe www.nottara.ro, festinpebulevard.ro şi de la Casa de bilete a teatrului