• Flowprints | curs de dans contemporan

  Workshop
 • 14 Aprilie 15:00 - 17:00
  Organizat de:
 • In perioada 31 martie - 28 aprilie propunem un curs de dans contemporan deschis tuturor, indiferent de experienta. Abordam dansul contemporan prin exerciții tehnice si improvizații structurate, plecand de la premisa ca un corp relaxat devine un corp inteligent, surprinzator si curajos. Ceea ce experimentam in sala de dans se reflecta in sanatatea si existenta noastra cotidiana.

  Cursul se adreseaza deopotriva incepatorilor, cat si celor mai experimentati, creand un context care deschide noi perspective asupra miscarii, in care fiecare este incurajat sa isi asculte corpul si sa isi provoace propriile limite.

  Pret:

  60 lei/sedinta sau 200 lei/abonamentul de 4 sedinte

  Program:

  Sambata | 31 martie, 14, 21 & 28 aprilie| 15:00 - 17:00

  Locatie:

  Palatul Universul, etajul I, Artizthick Studios
  (strada Ion Brezoianu 23-25, Bucuresti)

  Inscrieri: contact@indiebox.ro

  _____________________________________________________________________

  Flowprints este o serie de propuneri de miscare adresate incepatorilor si profesionistilor, cu scopul de a-i sustine in descoperirea unor corpuri care isi deseneaza in mod constient gandurile si emotiile in spatiu. Pornim de la accesarea unor corpuri relaxate, pe care le descoperim si exploram in miscare, in relatie cu podeaua si partenerii. Accesam treptat bucuria jocului, nevoia de exprimare a emotiilor, complexitatea senzatiilor personale si dezvoltarea simtului chinestezic.

  In cadrul cursului acordam atenție respirației, ca proces firesc al corpurilor noastre, si reusim astfel sa eliberam tensiuni, experimentam flexia si extensia, invațam sa folosim eficient greutatea corpului, contactul cu podeaua si inerția corpului in miscare. Privim, alergam, sarim, ne rostogolim si indraznim sa visam. incarcam spațiul cu energia noastra, negociem teritorii si ne lasam cuprinsi de placerea miscarii. Ne provocam corpurile si ne testam limitele, țintind curajosi catre libertate si nu catre virtuozitate.

  Incercam sa ne extindem receptivitatea fața de propriile noastre emoții, fața de spațiu si parteneri, cautand mereu un raport onest intre impresie si expresie. Observam cum senzația structureaza traseul intern intr-o maniera asemanatoare frazarii muzicale sau verbale si abordam dansul ca pe o alternativa pentru existența noastra cotidiana: o modalitate de comunicare, o expresie a impresiilor interioare neexprimate si uneori intraductibile in limbajul verbal.

  In fiecare sambata ne ancoram bine in podea, ne acordam la ritmul grupului si legile fizice ale pamantului, pentru a ne putea apoi desprinde in propria explorare. Lasam deoparte preconcepțiile si permitem corpului sa ne surpinda.

  Informații utile:

  ⤑ Pentru inscriere, trimiteți un e-mail la contact@indiebox.ro cu subiectul in care sa includeți numele si numarul de telefon.
  ⤑ Plata se face inainte de inceperea cursului, numerar sau prin transfer bancar in contul INDIE BOX SRL cu numarul RO30INGB0000999906170347, deschis la sucursala ING Office Tricodava (CUI: 36306729) cu mențiunea ”participare curs de dans contemporan”.
  ⤑ Cursurile abordeaza o tematica progresiva, dar sunt independente si pot fi experimentate ca atare.
  ⤑ Daca aveți intrebari puteți suna la 0766276705 (Alexandra).

  Cursurile sunt suținute de coregrafii Alexandra Balasoiu si Denis Bolborea.

  Alexandra Balasoiu

  A absolvit Universitatea Naționala de arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, secția Coregrafie in 2014 sub indrumarea prof. Dr. Raluca ianegic. Lucrarea sa de licența, , a obținut Premiul pentru cea mai buna Coregrafie in cadrul Galei absolvenților UNATC si a fost invitata pentru o prezentare deschisa publicului la WAsP - Working Art Space and Production.
  De-a lungul timpului, Alexandra a avut acces la o bogata varietate de stiluri si abordari care i-au influențat traseul. Fiind ghidata in cadrul Universitații de Raluca Ianegic si Valentina de Piante, si-a dezvoltat propriul stil care implica multe improvizații, emoții si intrebari. In 2013 a prezentat in eXplore dance festival in cadrul Platformei RO, iar in 2015 a fost selectata de 4Culture pentru un Wild Card in cadrul Life Long Burning, fiind integrata in cadrul programului de masterat ex.e.r.ce la CNDC Montpellier pe durata unui workshop intensiv susținut de Deborah Hay si DD Dorvillier.
  Ca performer a colaborat cu placere cu Andreea Belu, Alexandra Girbea, Cristina Lilienfeld si Simona Deaconescu, in spectacole care au fost prezentate la Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Istanbul, Linz si New York. Din 2013 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com). In 2017 lucreaza alaturi de Valentina de Piante la proiectul educational h.e.art, coordoneaza proiectul Earsight dezvoltat alaturi de un grup interdisciplinar de artisti si persoane cu deficiente de vedere si face parte din echipa creativa a spectacolului de circ ”Reveria” (Circul Metropolitan de stat).

  Denis Bolborea | BiO

  A studiat diferite stiluri de dans urban (hip-hop, popping, locking) si a castigat de-a lungul anilor multe premii, atat in Romania cat si in Europa. In 2009 a participat la ”Dansez pentru tine”, facand mai apoi parte din echipa. aceasta experiența i-a adus un numar mare de colaborari in televiziune (X-factor, Eurovision) si l-a determinat sa-si imbunatațeasca tehnica de dans. In 2013 a absolvit Universitatea Naționala de arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializandu-se in Arta Coregrafica. La gala de absolvire a obținut Premiul pentru cel mai bun interpret in lucrarea ”Ce a mai ramas”, producție care a castigat ALT – Concurs Național de Coregrafie 2013. In cadrul aceluiasi concurs a prezentat propria sa producție, sound alchemy, in care exploreaza relația dintre muzica, dans si emoție. Ca performer, combina dansul contemporan cu experiența de dansator urban. Este interesat de relația dintre voce si corp pentru ca se dezvolta, in paralel, ca beatboxer/solist vocal. a dezvoltat o abilitate unica de a canta si compune live, si a ajuns printre finalistii de la emisiunea Romanii au talent. Dezvolta proiectul independent DENIS, face parte din grupul vocal a capella Blue Noise si participa ca sound designer in diferite productii. in colaborare cu inginerul de sunet Mara Maracinescu, lanseaza in 2016 proiectul Ear to Bucharest finanțat de ARCUB, in cadrul candidaturii Bucuresti 2021_Orasul in-Vizibil. Prin intervenții in spațiul public, performance-uri si instalații ce se folosesc de sunete inregistrate si emise live din cartiere, cei doi isi propun sa reconecteze bucurestenii cu orasul, folosindu-se de mediul sonor. Din 2014 face parte din colectivul Tangaj Dance (tangajdance.com), unde integreaza cele doua abilitați, colaborand ca performer in productiile “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, ”Counterbody” si ca sound designer in “0002 | Birdville” si ”0003 | Aftertaste”. In 2017 colaboreaza cu Cristina Lilienfeld pentru realizarea spectacolului ”Moving Fields” si face parte din echipa artistica a proiectului interdisciplinar Earsight.

  IndieBox este o 'cutie' cu proiecte independente care activeaza in domeniul dansului si performance-ului contemporan.
  www.indiebox.ro