• ❃ Conferințele TNB ❃

  Theatre
 • 26 Noiembrie 11:00 - 13:00
 • ❃ Duminică 26 noiembrie 2017, ora 11.00, la Sala Mică a TNB, va avea loc conferința cu tema Cultura română - între Occidentul latin și Orientul bizantin susținută de Acad. Ioan-Aurel Pop. ❃

  ✵ ✵✵ Despre conferenţiar
  Ioan-Aurel Pop este profesor universitar și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, autor și coautor a peste șaptezeci de cărți, tratate și manuale și a peste cinci sute de studii și articole, Doctor Honoris Causa al universităților din Alba Iulia, Timișoara, Oradea, Cahul, Galați, Sibiu, Târgu Mureș, Universitatea de Stat din Chișinău, Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău. Este membru titular al Academiei Române, al Academiei Europene de Știință și Artă de la Salzburg, al Academiei Naționale Virgiliene din Mantova (Italia) și membru corespondent al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere din Paris.
  A activat ca director al Institutului Cultural Român din New York (SUA) și al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția (Italia).
  Este director al Centrului de Studii Transilvane din cadrul Academiei Române.

  ❧ ☙ Iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion Marin Sadoveanu, Conferinţele Teatrului Naţional au revenit pe scena Sălii Atelier începând din anul 2006 cu prelegerile unor personalităţi marcante ale culturii române pe teme dintre cele mai diverse şi incitante.

  Adunate într-o colecţie de DVD-uri care-şi propune să păstreze aceste mărturii de înţelepciune, cultură şi civilizaţie, 32 dintre conferinţele stagiunilor anterioare pot fi achiziţionate de la agenţia de bilete. Preţul unui DVD este de 25 lei! (http://www.tnb.ro/ro/conferintele-tnb-pe-dvd)


  Seria conferinţelor continuă şi în această stagiune, duminica, o dată la două saptămâni, cu noi provocări spirituale, teme de discuţie şi prelegeri incitante.
  Partea a doua a conferinţei, de discuţii cu publicul, este moderată de Directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, dl. Ion Caramitru. ❧ ☙

  Bilete: 16 lei

  Biletele se pot achiziţiona de a Casa de bilete TNB (din foaierul Sălii Mari), sau online - www.mystage.ro (https://www.mystage.ro/spectacole/conferintele-tnb-acad-prof-ioan-aurel-pop-cultura-romana-intre-occidentul-latin-si-orientul-bizantin-881/)

  #tnb, #conferinteletnb