• ★ Nebun din dragoste ★

  Theatre
 • 29 Noiembrie 20:00 - 22:00
 • Nebun din dragoste
  de Sam Shepard
  Traducere: Andrei Marinescu
  Regie: Claudiu Goga
  Decor: Ştefan Caragiu
  Costume: Liliana Cenean
  Muzică: Valentin Luca

  Cu: Patru Gavril, Raluca Aprodu, Mihai Calin, Ioan Andrei Ionescu

  "O poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței si iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei, dar și despre diferența uneori periculoasă, alteori salvatoare dintre realitatea individuală, subiectivă și realitatea brută a faptului întâmplat."
  Claudiu Goga

  ★★★★★ "Nebun din dragoste este un spectacol tensionat, ce îmbină neprevăzutul și ineditul poveștilor trăite de personaje construite în opoziție, de personaje care joacă, neobosit, roluri complet diferite în situații de viață similare."
  Daria Nedelcu, Dissolved Magazine

  ★★★★★ "De ce să nu ratezi Nebun din dragoste? Pentru că te-ai aflat măcar o dată într-unul din rolurile desfășurate pe scenă. Pentru că povestea ta va părea pentru 90 de minute infinit mai simplă. Pentru că vei pleca spre casă cu gândul să revii la spectacol, doar pentru a-l urmări pe bătrân, mai exact pentru a-l stalkeri pe Mihai Călin și răsuflând ușurat/ă, făcând o constatare rapidă a arborelului genealogic personal, știind că nebunia din dragoste se perpetuează genetic."
  Daria Nedelcu, Dissolved Magazine

  ★★★★★ "Patru Gavril intră foarte bine în pielea unui personaj complex, fie și dacă ne referim doar la modul în care oglindește masculul-prototip din Vestul Americii de ieri și de alaltăieri, anti-eroul mare și tare, dar ciuntit sufletește."
  Horia Ghibutiu

  ★★★★★ "Mihai Călin izbutește – a câta oară doar în această stagiune? – să confere unei partituri secundare valențe de protagonist. Redus la stadiul de butaforie în prima parte a spectacolului, așezat în balansoar, acoperit cu o pătură, dar de fapt nu e acolo – vom înțelege că e doar o amintire, o nălucă, bântuindu-și copiii după povara unei existențe dube. Dar când se scoală, când se entuziasmează la vederea unui tablou, când se minte pe sine refuzând să admită hâdul adevăr, când interpretează toate acestea, Mihai Călin e incomparabil. Mimica sa inconfundabilă și niciodată repetată, mobilitatea fizionomică trădează inteligență, exercițiu, talent."
  Horia Ghibutiu

  ★★★★★ În „Nebun din dragoste”, Ionescu are o partitură episodică, pe care însă o desăvârșește cu un aer mofluz și un umor latent de bună calitate. Fără tușe îngroșate, cum mai fac actorii români, ajutat și de costumul ce întregește aerul de „loser”, Ioan Andrei Ionescu e extrem de potrivit într-un rol comic dintr-o tragedie pe care v-o recomand cu mâna pe inimă: „Nebun din dragoste” de la TNB e o piesă tulburătoare, gravă, greu de jucat, doar în aparență facil de pus în scenă, dar convingătoare. În tot cazul, o reușită."
  Horia Ghibutiu

  Biletele se pot achiziționa online, de pe portalul www.mystage.ro, dar și de la casa de bilete a Teatrului Național.