• 137

  Inocentul

  Expoziție
 • When
  24 Martie 17:00 - 19:00
 • MNLR vă invită la spectacolul „Inocentul”, după un text de Ion Băieșu, în regia fiului acestuia, Radu Băieșu.

  Dan Tudor a reușit să se confunde cu personajul căruia nu a găsit de cuviință să-i dea un nume spunându-i Inocentul, de fapt se confundă cu tot ce e omenesc, firesc, spontan, are spirit popular, fără morgă de vedetă, fără ostentație.

  „Ești obligat ca actor și regizor, să știi cui te adresezi, de ce ai făcut asta, să cunoști caracterul personajului. Or, tipologia reprezentată de personajul acesta, inocentul acesta, nu e numai Costel, ci esența personajelor masculine din piesele lui Ion Băieșu, selectate de fiul lui, Radu, care a avut această inspirație, la 90 de la nașterea tatălui său. Atunci când joci în piese ale marilor autori, ai sentimentul că aceștia sunt prezenți. Reușești să-i regăsești, parcă și-au dat întâlnire. Nu are cum să nu fie așa. În ceea ce privește acest spectacol, Inocentul, eu, cel puțin, am sentimentul că și din punct de vedere fizic Ion Băieșu este prezent”, mărturisește Dan Tudor.

  Accesul la eveniment este gratuit și se face în ordinea sosirii participanților, în limita locurilor disponibile, acest lucru realizându-se între orele 16.30-17.00.
  Mulțumim și vă așteptăm!

  Credit foto: Dan Vatamaniuc, MNLR