• Burlaci şi burlăciţe

  Theatre
 • 17 Noiembrie 19:30 - 21:30
  Găzduit de:
 • Un cuplu. Ba nu, două cupluri. Și amândouă se gândesc la căsătorie. Dar căsătoria nu e treabă ușoară, așa că numai și gândul de a merge la Oficiul Stării Civile poate stârni coșmaruri. „A fi sau a nu fi. Aceasta e-ntrebarea”. Iar întrebarea se constituie într-un scenariu oniric al unei posibile căsătorii.

  Deși piesa este scrisă de un israelian, spectacolul Burlaci și burlăcițe este o autentică mostră de commedia dell’arte, fapt ușor de explicat dată fiind originea regizoarei Alessandra Giuntini. De fapt, imagistica întregului spectacol trimite la origini mai adânci, ajungând până la Aristofan. Machiajul puternic al actorilor, costumele care exagerează anumite părți ale corpului, pășirea până la limita grotescului, picanteria limbajului, toate acestea, îmbinate cu oniricul situației imaginate de Hanoch Levin, creează o imagine umflată, deformată și deloc flatantă a umanului, dar care rămâne în limitele unei comedii inteligent scrise și excepțional interpretate.

  Textul și spectacolul – sexiste, burlești, dar cu o adiere de poetic luat în răspăr – sunt un comentariu mușcător în jurul responsabilității umane, al angajamentului față de ceva „serios”, aruncând în aer stereotipurile și lăsând în urma lor un oftat sau un chicot. O comedie care eliberează și, totodată, pune pe gânduri.

  Regia: Alessandra Giuntini
  Distribuția:
  Znaiduh - Vlad Gălăţianu
  Pukiţa - Daniela Minoiu
  Gaunino - Alexandru Mike Gheorghiu
  Bulba - Corina Dragomir
  Oistwind - Sebastian Ghiţă
  Voce Znaiduh - Bogdan Budeş

  Costumele: Mihaela Popescu
  Traducerea: Bogdan Budeş
  Decorul: Ştefan Caragiu, Alessandra Giuntini
  Asistenţa de regie: Bogdan Budeş

  Bilete la Casa de bilete a teatrului, deschisă zilnic, între 10.00-20.00 sau online pe www.nottara.ro
  Nerecomandat sub 16 ani