• 687

  Balul sinucigașilor

  Theatre
 • When
  30 Martie 19:00 - 21:00
  Găzduit de:
 • La bâlciul de la Babadag, a ajuns odată un imens scrânciob vechi, din lemn. Pe el se urcau tinerii să învârtă roata manejului de care erau agățate lanțurile leagănelor. Sus, la vreo zece metri înălțime, flăcăii mergeau cu picioarele goale pe spițele unei roți mari de lemn, exact cum fac hamsterii (cu diferența că aceasta era la orizontală). M-am descălțat și m-am urcat și eu, ca să fac pe bărbatul cu cei mari.

  Regia spectacolului „Balul sinucigașilor" îi aparține lui Iulian Furtună, cel care, marcat de halucinanta întâmplare din copilărie, e dă un titlu impregnat de umor negru piesei pe care o regizează.

  În Franța, spectacolul a purtat numele „Père Nöel est une Ordure” și a avut un succes imediat după premiera din 1979, făcându-i celebri pe toți cei șase actori ai trupei Splendid, autori și interpreți. În 1982, a fost turnat și filmul cu același titlu, având aceeași distribuție. Pelicula s-a bucurat de un succes enorm, a avut mulți fani în rândul publicului francez, iar foarte multe replici culte din acest film sunt în circulație, unele făcând încă parte din clișeele și limbajul curent al francezilor.
  Iulian Furtună combină arta gestului, mima și pantomima, magia și marile iluzii, marioneta și teatrul, hologramele, dansul și muzica live, în genuri noi de spectacol: comedii magicale, performance holografic, etc. Regizor, director artistic și creator de evenimente inedite și surprinzătoare, Iulian Furtună e prezent de peste 20 de ani în teatre dramatice și muzicale importante, săli de concerte, festivaluri, dar și pe platourile de televiziune, unde pune în scenă și joacă frecvent în programe de divertisment, pentru televiziuni ca France2 și Canal+.

  Regia: Iulian Furtună
  Distribuția:
  Mortez - Şerban Gomoi
  Tereza - Laura Vasiliu
  Katia - Mihai Marinescu
  Josette - Ioana Calotă
  Felix - Răzvan Bănică / Dan Clucinschi
  Preskovitch - Alexandru Mike Gheorghiu
  Showman - Filip Ristovski

  Muzica: Bobo Burlăcianu, Bogdan Marinescu
  Scenografia: Ioana Pashca
  Traducerea: Iulian Furtună
  Coregrafia: Mălina Andrei
  Adaptarea: Iulian Furtună
  Consultant magie: Andrei Teașcă

  Audiență: AP12 - Acordul parintilor pentru copii sub 12 ani

  Bilete la Casa de bilete a teatrului, deschisă zilnic, între 10.00-20.00 sau online pe www.nottara.ro