• Lansare „Acasă pe drum.4 ani, teleleu“ la Cărturești Carusel

    Expoziție
  • 7 Decembrie 19:30 - 23:30
    Găzduit de:
  • Vă așteptăm joi, 7 decembrie, ora 19.30, la Librăria Cărturești Carusel, la lansarea cărții „Acasă, pe drum. 4 ani teleleu“ de Elena Stancu și Cosmin Bumbuț. La eveniment vor participa, alături de autori, Marius Chivu și Valeriu Nicolae.
    „Elena și Cosmin au plecat în căutarea «vieții care se viețuiește» și-a omului real, care se revelează nu în lumea standardizată și domesticită în care trăim noi, consumatorii de cultură, ci în sărăcie cruntă, în case dărăpănate, în violență incredibilă, în comunități uitate de Dumnezeu, în pușcării și-n ghetouri. Cei doi au băut peturi de bere cot la cot cu oamenii întâlniți, au povestit cu ei, uneori despre omoruri și tâlhării, au luat purici și păduchi de la ei. Au trăit la fel ca ei, uneori mai rău, impregnându-se de damful umanității reale. Vorbim adesea de «România profundă» fără să avem habar despre ce vorbim. Prin cartea celor doi ajungem să măsurăm această profunzime.
    Elena și Cosmin m-au primit în rulota lor, mi-au arătat-o în toate detaliile ei claustrofobice. Rareori m-am simțit mai diminuat și mai trist. N-aș fi putut trăi viața lor nici trei zile. Dar faptul că ei există, în afara convențiilor care ne fac conformiști și depresivi, și că dau astfel mărturie despre ce-nseamnă cu adevărat libertatea e o mare consolare pentru mine. Măcar știu, prin ei, că eroismul e real și palpabil, nu o noțiune goală.“ – Mircea Cărtărescu