• 388

  Oameni și fiare. Proiecție specială Culese din Balkani

  Expoziție
 • When
  26 Martie 18:30 - 22:30
 • Lumeee, lume,

  Culese din Balkani - Festival internațional de film antropologic vă așteaptă luni, 26 februarie, de la 7 seara fix, la Cinema Muzeul Țăranului, la cea de-a doua proiecție specială de anul acesta: OAMENI ȘI FIARE, în regia lui Hanno Hoefer, sub coordonarea etnologului Laura Jiga Iliescu.
  INTRAREA E LIBERĂ CA PASĂREA CERULUI.

  Hai la film documentar. În fiecare ultimă zi de luni din fiecare lună.

  OAMENI ȘI FIARE este un film documentar ce vorbește despre cercetarea statutului, real și imaginar, al lucrătorului în fier în societatea românească, din epoca preindustrială la societatea de consum.

  Documentarul, complementar cărții “Oameni și fiare”, ediție bilingvă română-engleză (autori: Laura Jiga Iliescu - coordonator, Nicolae Teodoreanu și Monica Beatrice Bercovici), admirabil realizat din perspectivă etnologică și artistică de către Hanno Hoefer , este parte a proiectului de investigare a componentei imateriale pe care o presupune prelucrarea manuală a fierului.

  OAMENI ȘI FIARE
  Regia: Hanno Hoefer
  Coordonator: Laura Jiga Iliescu
  Imaginea: George Oprea, Nora Agapi
  Montaj: Dobrică Lospă
  Muzica: Hanno Höfer
  Anul producției: 2012

  Filmul a fost realizat în cadrul proiectului CNCSIS.

  Vedem filmul și-apoi povestim.

  #CuleseDinBalkani este un festival internațional de film antropologic, inițiat de COOPerativa Urbană și organizat împreună cu Muzeul Național al Țăranului Român, Clubul Țăranului și Asociația #Ceva.

  Ediția nr 4 va avea loc între 1 și 4 noiembrie 2018 la Cinema Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului.

  www.culesedinbalkani.ro