• Misiuni spatiale. Rachete si sonde | cu Adrian Sonka, astronom

  Petrecere
 • 15 Ianuarie 19:30 - 23:30
  Găzduit de:
 • Seara de Astronomie: Misiuni spațiale. Rachete și sonde | cu Adrian Șonka, astronom

  15 ianuarie 2018, orele 19.30, la Journey Pub (str. George Enescu, nr. 25, în Piața Romană)
  * Intrarea la eveniment este liberă, în limita a 100 de locuri disponibile în sală. Pentru o elegantă acomodare în spațiu vă rugăm să faceți o scurtă rezervare telefonică la numărul 0752 285 286 – Journey Pub

  _____Misiuni spațiale. Rachete și sonde______
  Planetele nu pot fi explorate decât cu sonde spațiale. Vino să aflii ce înseamnă și cum sunt construite unele dintre cele mai speciale instrumente de cercetare a universului: discutăm despre ce este o rachetă sau o sondă spațială, ce sunt ferestrele de lansare și unde se termină spațiul cosmic.
  Imaginile și filmele folosite în prezentare sunt captate de sonde spațiale. La finalul prezentării deschidem discuția despre ce am putea explora în viitor dar și despre aselenizări.

  ____Adrian Șonka. Astronom_________
  Adrian Șonka este astronom, absolvent al Facultății de Fizică din București, cu specializarea metrologie. Este membru al Astroclubului București și membru colaborator al AAVSO (American Association of Variable Star Observers). Poate fi urmărit în activitatea sa de astronom pe site-urile www.astronomic.ro şi www.astro-urseanu.ro.

  Parteneri media: Radio Romania Cultural – Orasul Vorbeste, Radio Guerrilla, Gratuitor.ro, Romania Pozitiva, Iqool.ro, Filme-carti.ro, Pierdut prin Lume, UrbanThings, Munteanu