• Nordic Film Festival

  Film
 • 15 Februarie 18:45 - 20:45
 • NORDIC FILM FESTIVAL (#NordicFF) sărbătorește cultura și cinematografia țărilor nordice cu patru zile de proiecții în cel mai cochet cinematograf al orașului.

  Cu o selecție 10 lungmetraje, 4 documentare și o compilație de scurtmetraje, iarna aceasta #NordicFF aduce poveștile cineaștilor din spațiul nordic în inima Bucureștiului.

  Vino să vezi filme de festival premiate la Berlin, Chicago, Toronto, Sundance, Hot Docs și San Sebastian, dar și filme 'de public' care îți vor dezgheța inima 💙❄️💖

  PROGRAMUL FESTIVALULUI

  JOI - 15 FEBRUARIE - ORA 18:45
  COMPILAȚIE SCURTMETRAJE NORDICE
  Durata : 2h

  VINERI - 16 FEBRUARIE - ORA 14:00
  DREAMLAND / Documentar / 2009 / Islanda
  Regie : Torfinnur Guðnason, Andri Snær Magnason
  Durata : 1h 29m
  SINOPSIS: Cât de mult ar trebui să sacrificăm și cât ar trebui să păstrăm din natură pentru a crea surse de energie regenerabilă ? Dreamland se transformă treptat într-o imagine deranjantă a corporațiilor ce pun stăpânire pe natură în comunitățile mici. Este un documentar politic și activist ce ne arată partea întunecată a energiei verde.
  Premii: Cel mai bun documentar - Edda Awards

  VINERI - 16 FEBRUARIE - ORA 16:15
  THE AMBASSADOR / Documentar / 2011 / Danemarca
  Regie : Mads Brugger
  Durata : 1h 33m
  SINOPSIS: Jurnalistul Danez Mads Brugger intră sub acoperire și se dă drept ambasador pentru a dezvălui lumii întregi secretele traficului de diamante din Africa Centrală
  Premii: Cel mai bun documentar - Robert Festival / Cel mai bun actor - Ole Awards

  VINERI - 16 FEBRUARIE - ORA 18:30
  THE OTHER SIDE OF HOPE / Comedie, Dramă / 2017 / Finlanda
  Regie : Aki Kaurismaki
  Durata : 1h 40m
  SINOPSIS : Khaled este un tânăr emigrant sirian din Aleppo, orașul sirian asediat, care caută refugiu pe străzile din Helsinki. Wikström este un fost agent de vânzări care renunță la job și devine jucător de poker și cârciumar în același oraș. La jumătatea filmului, destinele celor doi bărbați se intersectează.
  Premii: Berlinale - Ursul de Argint pentru Cea mai buna regie

  VINERI - 16 FEBRUARIE - ORA 20:45
  LIFE IN A FISHBOWL / Dramă / 2014 / Islanda
  Regie : Baldvin Zophoníasson
  Durata : 2h 09m
  SINOPSIS: Un scriitor ce își bea zilele pe o perioadă de 20 de ani, o mamă tânără ce se prostituează pentru a putea cumpăra mâncare și un fost fotbalist de renume ce este cooptat într-un lanț bancar. Toți acești oameni ajung să aibă un efect asupra celuilalt.
  Premii: Edda Awards - Cel mai bun film si Cea mai buna regie

  SÂMBĂTĂ - 17 FEBRUARIE - ORA 12:45
  WITH YOUR PERMISSION / Comedie neagră / Danemarca
  Regie : Paprika Steen
  Durata : 1h 35m
  SINOPSIS: Jan duce o viață mai puțin plăcută. Este de departe cel mai nepopular muncitor din companie iar acasă este și mai rău. Căsătoria sa cu Bente este pe punctul de a se duce de râpă. Șeful său îl trimite în sfârșit la o terapie de grup, unde începe o prietenie nefirească dintre el și doi mecanici, Rudy și Alf.

  SÂMBĂTĂ - 17 FEBRUARIE - ORA 14:45
  BROTHERS / Documentar / 2015 / Norvegia
  Regie : Aslaug Holm
  Durata : 1h 45m
  SINOPSIS: Aslaug Holm se ține pe urmele fiilor săi, Lukas și Markus, fiind tatăl lor, fratele mai mare și uneori chiar copil, la fel ca ei, cu plăceri și dezamăgiri.
  Premii: Cel mai bun regizor - Amanda Awards 2015, Cel mai bun documentar - Hot Docs Canadian International Documentary Festival 2016.

  SÂMBĂTĂ - 17 FEBRUARIE - ORA 17:15
  1001 GRAMS / Dramă / 2014 / Norvegia
  Regie : Bent Hamer
  Durata : 1h 27m
  SINOPSIS: Maria, o cercetătoare norvegiană merge la un seminar internațional la Paris, având ca proiect măsurarea greutății adevărate a unui kilogram. În schimb, aceasta ajunge să își măsoare propria dezamăgire legată de iubire și viață.
  Premii: Cea mai bună imagine - Chicago International Film Festival / Cel mai bun scenariu - Amanda Awards

  SÂMBĂTĂ - 17 FEBRUARIE - ORA 19:15
  CALL GIRL / Dramă - True Story / 2012 / Suedia
  Regie : Mikael Marcimain
  Durata : 2h 14m
  SINOPSIS: O tânără este recrutată de pe treapta cea mai de jos a societății și este aruncată într-o lume a sex cluburilor și a show-urilor de striptease în Stockholm. O dramă bazată pe un scandal politic ce a avut loc în 1976.
  Premii: Premiul publicului - Stockholm film festival și Taipei Film Festival / FIPRESCI - Toronto IFF

  SÂMBĂTĂ - 17 FEBRUARIE - ORA 22:00
  BLIND / Dramă / 2014 / Norvegia
  Durată : 1h 32m
  Regie : Eskil Vogt
  SINOPSIS : După ce își pierde vederea, Ingrid se retrage în zona ei de confort - acasă - un loc unde se simte în siguranță împreuna cu soțul și gândurile ei. Însă ea nu scapă nici aici de fricile și fanteziile reprimate pe care le ținea adânc ascunse în subconștient.
  Premii: Cel mai bun scenariu - Sundance Film Festival, Label Europe Cinemas - Berlin International Film Festival

  DUMINICĂ - 18 FEBRUARIE - ORA 12:45
  MARTHA & NIKI / Documentar / 2016 / Suedia
  Regie: Tora Mårtens
  Durata : 1h 36m
  SINOPSIS : Martha și Niki au luat parte la Concursul Internațional de Street Dance din Paris. A fost pentru prima oară în Istorie când două femei au devenit campioane mondiale la Hip-Hop.
  Premii: Cel mai bun documentar și Cel mai bun montaj - Guldbagge Awards

  DUMINICĂ - 18 FEBRUARIE - ORA 14:45
  HOLY MESS / Comedie / 2014 / Suedia
  Regie : Helena Bergström
  Durata : 1h 49m
  SINOPSIS : : Un cuplu de homosexuali invită familiile lor ușor homofobe în vizită de Crăciun, având un cadou “special” pentru aceștia.

  DUMINICĂ - 18 FEBRUARIE - ORA 17:15
  THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MAKI / Dramă / 2017 / Finlanda
  Regie : Juho Kuosmanen
  Durata : 1h 32m
  SINOPSIS : De la „Rocky” (1976), la „Raging Bull” (1980) sau „Million Dollar Baby” (2004), ringul de box a fost întotdeauna un subiect fascinant pentru cinematografia internațională. Inspirat din povestea reală a boxerului finlandez Olli Mäki (n. 1936) filmul regizat de Juho Kuosmanen a fost apreciat de The Independent drept „unul dintre cele mai romantice filme despre box făcute vreodată”.
  Premii : Un Certain Regard la Cannes film festival

  DUMINICĂ - 18 FEBRUARIE - ORA 19:15
  SPARROWS / Dramă / 2016 / Islanda
  Regie : Rúnar Rúnarsson
  Durata : 1h 32m
  SINOPSIS : Stilul de viață de la oraș al lui Ari este brusc întrerupt când mama sa îl trimite să trăiască cu tatăl său și bunica sa, într-un mic sat pescăresc.
  Premii: Chicago IFF - Premiu pentru Regie / TIFF - Premiul Juriului

  DUMINICĂ - 18 FEBRUARIE - ORA 21:45
  JUST LIKE HOME / Comedie - Mister / Danemarca
  Regie: Lone Scherfig
  Durata : 1h 40m
  SINOPSIS : Când cetățenii unui micuț orășel Danez își pierd încrederea unul în celălalt, vederea unui bărbat dezbrăcat dimineața pe stradă se transformă în paranoia.

  Festivalul este organizat cu sprijinul Institutului Francez din București și este susținut de Ambasada Regatului Danemarcei, Ambasada Republicii Finlanda, Consulatul Onorific Al Republicii Islanda, Ambasada Regatului Norvegiei și Ambasada Suediei la București.