• 748

  Lettice & Lovage la Teatrul Arte dell'Anima

  Theatre
 • When
  8 Decembrie 19:30 - 21:30
 • „Lettice & Lovage” – la Teatrul Arte dell’Anima

  Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la cea mai nouă producție a sa, spectacolul „Lettice & Lovage” de Peter Shaffer, traducere de Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu în datele de 8, 14, 20 și 21 decembrie, de la orele 19:30.

  O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală cu Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.

  „Lettice & Lovage” este o savuroasă comedie satirică, scrisă în 1987, special pentru actrița Maggie Smith și spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.
  Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.
  Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

  Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției rămâne să descoperim împreună în datele de 8, 14, 20 și 21 decembrie, începând cu orele 19:30 la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D!

  Distribuția: Lettice Douffet – Crina Lință
  Charlotte/ (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu
  Țâfnosul /Framer/Jim Mackintosh/ Mr. Bardolph – Silviu Biriș
  Regie: Geanina Hergheligiu
  Pictură décor: Alina Mavru
  Sound&light: Alex Bibere
  Durata: 1h 45’
  Preț bilet: 40 lei
  Adresă: Str. Făinari Nr. 17D, Sector 2, București, Bucharest
  Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: teatru@artedellanima.ro.

  Biletele sunt disponibile în rețeaua mySTAGE aici: https://www.mystage.ro/spectacole/lettice-lovage-895/ și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.