• D-ale carnavalului

  Theatre
 • 20 Ianuarie 19:00 - 21:00
  Găzduit de:
 • Un bilet amoros rătăcit, amenințări cu sinuciderea, gesturi extreme, dictate de pasiuni la fel de extreme, o sticluță cu „vitrion englezesc”, toate acestea învălmășindu-se pe scenă, într-un ritm alert, care ne poartă pașii prin mahalaua de altădată. Un carnaval al umorilor și al caracterelor, care rămâne la fel de colorat și de zgomotos chiar și în zilele noastre.

  Regizorul Claudiu Goga revine asupra unei piese clasice, semnate de I.L. Caragiale, pentru a o reinterpreta și a-i pune în evidență actualitatea, cu o distribuție de excepție: Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Luminița Erga, Cerasela Iosifescu, Gheorghe Ifrim, Mihai Mărgineanu, Alexandru Jitea, Sorin Cociș, Alexandru Mike Gheorghiu și Mircea Teodorescu.

  Piesa lui I.L. Caragiale, "D-ale carnavalului", fluierată la premiera sa din aprilie 1885, din cauza unei cabale organizate de cronicarul dramatic D.D. Racoviță-Sphinx, a devenit în timp un text clasic, pe care orice regizor este tentat să-l aducă pe scenă, în încercarea de a obține cel mai spectaculos umor și de a scoate la lumină sensuri noi, potrivite vremurilor actuale. Într-un decor surprinzător, imaginat de Ștefan Caragiu, și în costumele concepute de Liliana Cenean, Claudiu Goga își invită actorii să recreeze, cu un suflu modern, deopotrivă, vremurile lui Caragiale, vorbindu-ne astfel cu înțelesuri moderne.

  Regia: Claudiu Goga
  Distribuția:
  Nae Girimea - Vlad Zamfirescu
  Iancu Pampon - Gheorghe Ifrim
  Crăcănel - Alexandru Jitea
  Catindatul - Andi Vasluianu
  Iordache - Sorin Cociş
  Didina Mazu - Luminiţa Erga
  Mița Baston - Cerasela Iosifescu
  Ipistatul - Mihai Mărgineanu
  Chelnerul 1 & Chelnerul 2 - Alexandru Mike Gheorghiu
  O mască - Mircea Teodorescu

  Muzica: Mihai Mărgineanu
  Costumele: Liliana Cenean
  Decorul: Ştefan Caragiu
  Grafica afişului: Florentin Ilie

  Audiență: Acordul parintilor pentru copii sub 12 ani
  În spectacol sunt folosite efecte luminoase stroboscopice, care pot induce convulsii persoanelor bolnave de epilepsie.

  Bilete la Casa de bilete a teatrului, deschisă zilnic, între 10.00-20.00 sau online pe www.nottara.ro