• REFUGIUL

  Theatre
 • 19 Ianuarie 19:00 - 20:30
  Bilete: 21,20 lei, redus 12,72 lei
  Găzduit de:
 • REFUGIUL

  Morris: Nicoleta Lefter
  Sims / Papa: Mugur Arvunescu
  Doyle: Cezar Antal
  Iris: Sandra Ducuță
  Woodnut: Ionuț Grama
  Regia: Horia Suru
  Decorul: Maria Miu
  Costumele: Diana Sav
  Muzica: Silent Strike
  Visuals: Dan Basu
  Light design: Diana Miroșu

  Refugiul este un thriller sci-fi despre efectul tehnologiei și al lumii virtuale asupra personalităților, gândurilor și viselor noastre. Un spectacol despre explorarea consecinţelor trăirii online a celor mai întunecate dorinţe personale.

  Piesa a fost distinsă în 2012 cu Premiul Susan Smith Blackburn, Premiul Los Angeles Ovation şi Premiul Drama Critics Circle. A avut premiera mondială în 2013 la Kirk Douglas Theatre (Culver City, California), urmată ulterior de montări la Royal Court Theatre (Londra), MCC Theater (New York) în 2014, iar în 2015 la Duke of York’s Theatre (Londra).

  Producția de la Teatrul Odeon este un proiect câștigător al concursului Tineri regizori – Texte contemporane, ediţia a III – a.

  „Refugiul reprezintă cele mai mari frici ale noastre cu privire la viitorul internautic. Cei mai mulți dintre noi nu ne preocupăm activ de evoluția tehnologică, însă ne așteptăm ca progresul științei să ne vină în întâmpinare cu produse din ce in ce mai adaptate nevoilor noastre și cât mai conectate. Tehnologia reprezintă pentru noi în acest moment al istoriei cel mai puternic instrument aflat in slujba confortului uman. Dezvoltarea exponențială a inteligenței artificiale însă, trimite spre un scenariu care nu numai ca nu mai are confortul uman în centru, ci pune sub semnul întrebării însăși superioritatea umană în fața a ceea ce acum numim generic “mașini virtuale”.
  Horia Suru

 • GALERIE FOTO