• 50 de Capodoperen ale Artei Europene - Școală de vară în 5 ședințe la Fundația Calea Victoriei

  Workshop
 • 19 Iunie 19:00 - 23 Iunie 21:00
  Bilete: 275 lei
 • Să te familiarizezi cu istoria unei civilizaţii, să-i înţelegi momentele fondatoare, victoriile şi spaimele, pare, la prima vedere, o poveste complicată şi plictisitoare. De aceea îți propunem o abordare inedită în cadrul cursului 50 de Capodoperen ale Artei Europene: o civilizaţie poate fi privită şi înţeleasă prin intermediul operelor de artă create de-a lungul secolelor

  Fundația Calea Victoriei te invită într-o călătorie alături de istoricul Monica Neațu, printre 50 de opere celebre create pe parcursul a 14 secole: tablouri, mozaicuri, manuscrise, statui, tapiserii, fresce, monumente de arhitectură, afişe şi elemente de vestimentaţie.

  Temele celor cinci ateliere sunt:

  1. Evul mediu și începuturile Europei

  2. Lumea Nordului

  3. Renaștere și reformă

  4. Farmecul Rococoului și serbările galante

  5. Experimentele secolului XX. O nouă viziune.

  O catedrală, un castel, un tablou, o frescă sau o tapiserie nu ilustrează doar un anumit ideal estetic sau anumite tehnici artistice, ele pot fi un reper pentru cea a adus istoria acelor vremuri.

  Cursul începe luni are loc la sediul Fundaţiei Calea Victoriei: Str. Popa Soare nr. 40, et. 1, Bucureşti.

  Se desfășoară de Luni până Vineri – 19 – 23 iunie, de la ora 19:00

  Taxa de participare pentru toate cele 5 ședințe este de 275 de lei.

  Înscrierile se fac pe: contact@victoriei.ro

  -------------------------------
  Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.
  Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.