• 658

  ★ Dineu cu proști ★

  Theatre
 • When
  20 Decembrie 20:00 - 22:00
 • Dineu cu proşti
  de Francis Veber
  Traducerea: Tudor Tepeneag
  Regia: Ion Caramitru
  Scenografia: Florilena Popescu Fărcăşanu
  Cu: Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Aylin Cadir, Alexandru Bindea, Costina Cheyrouze, Teodora Mareş, Andone Dorin, Tomi Cristin, Alexandru Georgescu.

  ★★★★★ "Spectacolul instaurează familiaritate între scenă şi sală, mai ales prin abilitatea de a conferi faptului “mărunt” relevanţă artistică. Delimitând esenţa de aparenţă, întreaga echipă de la Dineu cu proști dă publicului ocazia de a găsi momente de umor și haz, dar și de reflecție despre societatea occidentală care-a păstrat, sub masca politeţii şi a convenţiilor, o violenţă inerentă fiinţei umane din zilele noastre."
  Mădălina Dumitrache, Webcultura

  ★★★★★ "Horațiu Mălăele este perfect în această partitură savuroasă, comicul său este viu şi foarte colorat."
  Mădălina Dumitrache, Webcultura

  ★★★★★ "Elegantul Ion Caramitru dezvăluie, cu mult farmec, cinismul burghezului sastisit şi îşi afişează cu ostentaţie dispreţul faţă de partenerii de dialog".
  Mădălina Dumitrache, Webcultura


  ★★★★★ "Am revăzut „Dineu cu proşti" la cea de-a 100-a reprezentaţie. Biletele, vândute cu vreo trei luni în urmă, au fost insuficiente. Sala mare a Teatrului Naţional gemea de lume. Spectacolul, o vedetă a genului bulevardier, ocupă de peste trei ani locul întâi în top. Un fenomen! De studiat. (...) Cronicarul din mine se ruşinează la gândul că din fotoliul de premieră ignorăm adesea destinul şi scopul uman ale unor spectacole ca acesta."
  Doina Papp, Adevărul

  ★★★★★ "Foarte bine, aş zice fără cusur, conduce din punct de vedere regizoral spectacolul Ion Caramitru. El nu vrea să se pună pe sine în evidenţă, în schimb nu lasă nimic la voia întâmplării, urmăreşte cu succes evidenţierea insolitului, a umorului caracterelor şi al situaţiilor, vrea să potenţeze şi să maximizeze efectele răsturnărilor acestora din urmă. Formula de spectacol contează mult şi cu folos pe distribuţia sans défaut. Cred că nici cel mai cusurgiu critic nu ar putea avea ce să le reproşeze actorilor Costina Ciuciulică, Alexandru Georgescu, Horaţiu Mălăele, Dorin Andone, Medeea Marinescu sau Alexandru Bindea. Şi nici nu ar putea să nu îl elogieze pe Horaţiu Mălăele, un Bourvil român, absolut senzaţional şi de data aceasta."
  Mircea Morariu, Teatrul Azi

  ★★★★★ Bucuria pe care o dă spectacolul lui Caramitru vine atât din verva textului, cu replici memorabile (traducere excelentă în limba română de Tudor Ţepeneag), cât şi din firescul cu care îşi înzestrează Mălăele personajul, atribuindu-i fineţe, sensibilitate, dincolo de naivitate sau de prostie, de apucăturile de gogoman sau de lipsa de inteligenţă. Cred că Mălăele a dat mare importanţă nuanţei semantice a acestui cuvânt atunci când a început să pună „carnea" pe „scheletul" personajului. L-a îndrăgit, altfel nu-l făcea perfect."
  Maria Sarbu, Jurnalul National

  ★★★★★ "Horaţiu Mălăele s-a întâlnit cu unul dintre rolurile vieţii lui"
  Doina Papp, Revista 22

  ★★★★★ „Dineu cu proşti" este un spectacol ce TREBUIE VĂZUT. Este o comedie la superlativ, exemplar susţinută de realizatori, slujitori cu har ai actului artistic.
  Ileana Lucaciu

  Biletele se pot achiziționa online, de pe portalul www.mystage.ro, dar și de la casa de bilete a Teatrului Național (începând cu data de 4 septembrie)