• ★ Magic Național ★

  Theatre
 • 15 Martie 20:00 - 22:00
 • ★ Magic Național ★
  Regia: Ion Caramitru

  Muzică live: Emy Drăgoi, 3D Pro`ect, Jazz Hot Club Romania - "Emy Drăgoi", Lucian Maxim
  Scenografie: Florilena Popescu Fărcăşanu
  Lighting design: Mircea Mitroi
  Video: Andrei Florea
  Data premierei: 19.12.2015
  Durata: 2 h / Pauză: Nu

  Cu: Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Marius Manole, Tania Popa,
  Istvan Teglas, Anca Sigartău, Lari Giorgescu, Aylin Cadîr, Eduard Adam, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea, Petre Ancuţa.

  ♩ ♪ ♫ ♬ Lume, lume!…. Naționalul râde, cântă și dansează într-un spectacol-eveniment, un concert teatral, un prilej de a vă întoarce către bucuria unei muzici mereu nouă și nostalgică. Cu un aer retro, dar pe ritmuri moderne, spectacolul-concert aduce pe scenă actori de marcă, fără mască, doar cu… muzica lor.
  Vă invităm la Magic Naţional pe ritmurile pline de viață și de optimism conduse de Emy Drăgoi, muzicianul-lăutar supranumit în Franța… Regele jazzului la acordeon.

  ✍ "Sala Mare se transformă într-o Piazza Grande în care renasc epoci, stiluri, stări şi în care îşi fac loc nostalgii, lirism, voluptăţi, gaguri, senzualitate, candoare, exotism. Tot ce e omenesc.
  Felul în care Emy Drăgoi ”zguduie” din când în când instrumentul are ceva din puseul de afectuoasă virilitate, de tacită fraternitate cu care un jocheu îşi struneşte armăsarul sau un rider motocicleta – o demonstraţie de stăpânită forţă, de abilitate îndelung exersată şi de fapt traducerea candid disimulată a unei iubiri pătimaşe.
  Aylin Cadîr, exploziva Anca Sigartău, Medeea Marinescu, Marius Manole, Emilian Mârnea, Petre Ancuţa, Florin Călbăjos, Istvan Teglas, Lari Giorgescu, Eduard Adam, excepţionalul om-percuţie Lucian Maxim şi orchestra 3D Pro’ect coordonată de unicul Emy Drăgoi oferă autografe artistice surprinzătoare, rafinate, elegante, agreabile. Şi pentru că orice insulă nebună trebuie să se supună lucidităţii creative a unui guvernator, (şi) de această dată, Prospero a fost inepuizabilul Ion Caramitru". - Răzvana Niță, Revista Teatrală Radio.

  ✍ “Magic Național”- un amplu spectacol-concert fermecător.
  ... spectacolul-concert “Magic Național”, un eveniment cultural prin îmbinarea strălucită a muzicii cu poezia, prin reunirea artelor pentru a transmite sensibilă emoție Marelui Public. Prin ”Magic Național”, în sfârșit Sala Mare beneficiază de un spectacol cuceritor de aplauze meritate pe deplin!
  “Magic Național” este o reprezentație unicat în peisajul teatral care uimește prin măestria îmbinării muzicii cu cuvântul și mișcarea corporală, o încântare pentru orice spectator". - Ileana Lucaciu, Spectator – Muzica și Cuvântul, îmbinate strălucit.

  ✍ "Într-un cadru retro-elegant, scena Sălii Mari a Naționalului bucureștean, te învăluie dorința de-a afla cum se trăia și se iubea odinioară. O infuzie de vitalitate s-a răspândit odată cu derularea spectacolului-eveniment Magic Naţional.
  Reprezentația este o declarație de dragoste pentru anii glorioși ai boemei artistice. Munca de bijutier, frenezia ritmului conferă poezie acestui proiect în care directorul de scenă – Ion Caramitru – oferă spectatorilor divertisment de bună calitate și o inepuizabilă sursă de bună dispoziție.
  Ambianța sonoră structurează efectiv pulsația vitală a spectacolului-concert, aidoma manifestărilor artistice prezentate anual la Gala premiilor Oscar". - Mădălina Dumitrache, Web Cultura - Farmecul discret al autenticității.

  ✍ "Spectacolul „Magic Național”, pus în scenă la Teatrul Național din București, e o provocare: a actorilor, de a evolua nu într-o piesă, ci într-un spectacol de varietăți, aproape un talent show, cum sunt cele care au acaparat emisiunile de divertisment TV. Diferența e că actorii distribuiți în „Magic Național” nu mai au nevoie de nicio prezentare, ei fiind deja consacrați, chiar și cei tineri, pe cea mai mare scenă de teatru din România. Și nici de vreo validare.
  Revelația provine din faptul că actorii produc aici altfel de numere decât cele cu care ne-au obișnuit: i-ați prins de multe ori pe Ion Caramitru sau pe Marius Manole cântând?" - Horia Ghibuțiu, Un site de muzică – Actorii de la TNB cântă în Magic Național.

  ✍ "Amuzant și emoționant a fost duelul celor două viori ale Alessiei și Biancăi Drăgoi. Nu lipsește momentul coregrafic, interpretat de Istvan Teglas. Lari Giorgescu ne arată că nimic nu are savoare fără I.L. Caragiale, iar Anca Sigartău ne amintește ce talent complex este, trecând de la Edith Piaf la Foaie verde by Leliță Ioană, cu inserții de jazz, cu o ușurință ce a stârnit aplauzele sălii". - Maria Capelos, România Liberă - Magic Național: Teatru, poezie și improvizație.

  ✍ "Am plecat de la „Magic Național” cu convingerea că am avut posibilitatea de a-i vedea pe câțiva dintre actorii mei favoriți, și pe care i-am urmărit în nenumărate piese, în ipostaze surprinzătoare.
  „Magic Național” e o joacă a unor oameni mari, care evoluează cu evidentă plăcere, un cadou făcut publicului care are ocazia de a-i urmări pe actorii favoriți în ipostaze neconvenționale. În același timp, e un potpuriu muzical executat cu măiestrie". - Horia Ghibuțiu, Blog de Ziarist - „Magic Național”, talent show-ul de la TNB.

  ❢❢❢ Bilete: De la Casa de bilete a teatrului (din foaierul Sălii Mari) sau online, pe www.mystage.ro - https://www.mystage.ro/spectacole/magic-national-73

  #Tnb,