• Iubirea la oameni

  Theatre
 • 14 Ianuarie 19:30 - 21:30
  Găzduit de:
 • Trei personaje legate între ele cu un fir pe care numai moartea îl poate dezlega. Liuska este măritată cu Kolea, un bărbat violent și alcoolic, iar Serghei, polițistul satului, îndrăgostit de Liuska de mulți ani, încearcă să își recâștige dragostea pierdută, atunci când aude că soțul Liuskăi a dispărut. Un loc cu oameni adesea abrutizaţi, cu bărbaţi violenţi şi victimele lor tăcute, femeile. Sub aparenţa anodinului, se ascund însă drame nebănuite.

  Până unde te poți lăsa purtat de furie și care sunt consecințele? Ce mai înseamnă iubirea, într-un mediu în care suflul brutal al vieții trăite în sărăcie, fără un dram de frumos, modelează relațiile umane? Poți scăpa nemutilat când violenţa este normă socială? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care le suscită textul lui Dmitri Bogoslavski, dar şi interpretarea scenică, în notă tragicomică, semnată de regizoarea Evghenia Berkovici.

  O dramă în care autorul și-a propus să exploreze diferite tipuri de dragoste, de la cea domoală până la cea care mătură totul în calea ei. Iubirea la oameni este nu doar un tablou al unei societăți rurale, în care totul se trăiește la alte intensități, ci și o reflectare a comportamentelor umane ce îşi pierd măsura.

  Succesul Laboratorului de Teatru DENS, desfăşurat în august 2016, de Teatrul Nottara, pe scena Teatrului de Artă, sub coordonarea lui Oleg Loevski, a asigurat prezenţa, în stagiunea noastră permanentă, a regizorilor care au stârnit entuziasmul publicului în vară.
  „Iubirea la oameni" face parte din antologia pieselor prezentate în Secțiunea „Spectacole-lectură”, din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (selecție de Claudia Domnicar, 2015).
  Spectacolul a fost inclus în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT) 2017.

  Regia: Evghenia Berkovici
  Distribuția:
  Liuska, soţia lui Kolia - Ada Navrot
  Serghei - Ion Grosu
  Kolia - Dani Popescu
  Ivan - Sorin Cociş
  Olga Borisovna, mama Liuskăi - Anca Bejenaru
  Lidia Fiodorovna, mama lui Serghei - Anda Caropol
  Nastia, soţia lui Ivan - Sorina Ştefănescu
  Maşka, vânzătoare - Carmen Florescu
  Ciubasov - Vlad Trifaș
  Olga, iubita lui - Carmen Lopăzan / Raluca Jugănaru Grosu

  Muzica: Vlad Trifaș
  Scenografia: Ksenia Sorokina
  Traducerea: Raluca Rădulescu
  Asistenţa de regie: Adela Biţică

  Nerecomandat sub 16 ani

  Bilete la Casa de bilete a teatrului, deschisă zilnic, între 10.00-20.00 sau online pe www.nottara.ro