• Fetița soldat / 13 ianuarie / 9G TNB

  Theatre
 • 13 Ianuarie 18:00 - 20:00
 • Un Spectacol 9G la TNB
  FETIȚA SOLDAT de Mihaela Michailov
  Cu CRISTINA JUNCU / SILVANA MIHAI
  cu participarea extraordinara a MARIANEI MIHUȚ - vocea bunicii

  Regia: SILVIA ROMAN
  Scenografia: BIANCA și SABINA VEȘTEMAN
  Muzica originală: BALEA BOGDAN VALERIU
  Video: ADI BULBOACĂ

  Ami este o fetiță care presimte că lucrurile nu sunt veșnice , cum ar trebui să fie pentru cineva la vârsta ei, așa că se hotărăște să își salveze bunica.

  Fetița soldat este o poveste pentru toate vârstele și toate timpurile, purtând cu ea parfumul copilăriei dintotdeauna. Lumea văzută prin ochii unei fetițe de 9 ani este plină de candoare și imprevizibilă ca o joacă serioasă de-a viața și moartea.

  Un one woman show – în două interpretări (Silvana Mihai și Cristina Juncu) –, puternic, sensibil, cu umor, actual ca mesaj și abordare, unde realismul psihologic poate atinge profunzimi ale abisului. Un spectacol care, cu delicatețea inocenței, ridică întrebări necesare despre viață, moarte, societate, educație, toleranță.
  ______________________________________________________
  “Fetița soldat este o piesă despre politica afectelor. O piesă despre o fetiță care-și imaginează o întreagă lume, un complex de acțiuni de apărare pentru a-și salva bunica. O piesă despre o materie care nu se învață la școală: empatia. O piesă despre ce vrem să ne facem atunci când o să fim mari. Sau despre ce n-am apucat să ne facem pentru că oamenii mari ne-au făcut ce-au vrut ei.

  O piesă despre bunicile și bunicii care ne-au creat copilării solare, ajutându-ne să înțelegem ce-i cu lumea asta. O piesă despre copii care inventează cel mai tare joc de strategie: apărarea celor dragi. Pentru că solidaritatea și iubirea pot schimba ceva. Și pentru că neimaginată, schimbarea nu poate apărea. Fetița soldat este o piesă despre legături afective care nu se pierd niciodată”.
  – Mihaela Michailov