• Școala de vară - Plimbă ursul

  Expoziție
 • 24 Iulie 10:15 - 14:15
 • Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la un nou modul al Școlii de Vară, dedicat studiului speciilor de urși, care se desfășoară în perioada 24 – 28 iulie 2017 în Sala Atelier a Muzeului și este susținut de către biologul Petre Bogdan Matei.

  În cadrul acestui modul, copiii vor avea ocazia să cunoască obiceiurile unor specii de urși extrem de populari, cunoscuți și sub numele de Fram - ursul polar, Baloo - prietenul de nădejde al lui Mowgli din Cartea Junglei, Moș Martin - locuitorul pădurilor noastre, Po - vajnicul luptător kung fu, sau năstrușnicii Yogi și Boo Boo - îndrăgite personaje de desen animat, dar și ale altor specii de urși mai puțin cunoscute, dar deosebit de interesante prin aspectul și modul lor de viață, cum ar fi ursul cu ochelari, ursul gulerat, sau ursul malayez.

  Pe lângă toți acești „grei” ai neamului ursesc, vom investiga și câțiva „urși sub acoperire” care, dintr-un motiv sau altul, s-au strecurat în poza de grup a familiei Ursidae, cu toate că nu le era acolo locul. Cine este cu adevărat „ursulețul spălător”, dar „ursulețul” panda roșu sau „ursulețul” Koala?... sunt întrebări la care copiii participanți vor căuta și vor găsi răspunsuri alături de colegul nostru, biolog conservator Bogdan Matei, care le va împărtăși din bogata sa experiență atât teoretică cât și practică, dobândită pe teren și în lumea sanctuarelor și a grădinilor zoologice.

  Modulul este conceput într-o formă interactivă și propune atât însușirea unor noțiuni de biologie despre speciile de urși, cât și formarea și dezvoltarea deprinderilor celor mici pentru a îndrăgi și proteja natura.

  Cursul care se desfășoară zilnic între orele 10:15 și 12:15 se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani iar taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 frați.

  Înscrierea participanților se poate face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro.