• ❀ Bârfe, zvonuri și minciuni ❀

  Theatre
 • 17 Decembrie 19:30 - 21:30
 • ❀ Bârfe, zvonuri și minciuni ❀
  de Neil Simon
  - Comedie -

  Regia: Ion Caramitru
  Decorul: Cătălin A. Ionescu-Arbore
  Costumele : Liliana Cenean

  Data premierei: 14.12.2013
  Durata: 2 h 30 min / Pauză: Da
  Sala STUDIO

  Cu: Monica Davidescu, Marius Bodochi, Cecilia Bârbora, Silviu Biriş, Rodica Ionescu, Armand Calotă, Florentina Ţilea, Gavril Pătru, Victoria Dicu, Dorin Andone.

  ❀❀❀ O întâmplare bizară se petrece în casa viceprimarului New York-ului, chiar la aniversarea căsătoriei. Crimă? Tentativă de sinucidere? Sau şi una, şi cealaltă? Misterul trebuie elucidat pe loc de către invitații la petrecere, orice scurgere de informaţie le-ar pune în pericol cariera.

  Cu o acţiune construită în stilul filmelor poliţiste, dar în ritm de comedie, piesa lui Neil Simon, celebrul scenarist şi dramaturg american, pare desprinsă din realitatea imediată.

  Din cronici:

  ➸ " Această nouă montare a Naţionalului are certe virtuţi: e antrenantă, te ţine cu sufletul la gură, e ireproşabil construită regizoral şi actoricesc.
  Un spectacol pentru cele mai exigente gusturi, agreabil, percutant, energizant". - Răzvana Niţă, Port.ro

  ➸ "...cu replici spumoase, calambururi iscusite, ironii, hazlii răsturnări de logică şi de situaţii, un spectacol pentru bucuria publicului.
  De la acest punct a pornit Ion Caramitru, oferind un spectacol cu o superdistribuţie şi plin de vervă, cu priză la spectatori". - Mircea M. Ionescu / Taifasuri

  ➸ " E un spectacol „de echipă", cu interpreţi de acelaşi calibru, care se completează excepţional în scenă. E omogen, ca şi piesa lui Neil Simon, fără să iasă în evidenţă regia, jocul unui actor, scenografia. Da, s-a văzut echipa, s-a văzut efortul comun, cel de a-l face pe spectator să se simtă relaxat, urmărind o „petrecere" la care ajung nu numai zvonuri, ci şi bârfe, şi minciuni... Ca pe la noi!" - Maria Sârbu, Jurnalul Național

  ➸ "Răsturnările de situații sunt numeroase și se petrec între prietenii dintr-o sferă înaltă a societății americane, oameni avuți, dar manifestările lor sunt apropiate și de fițele celor de pe plaiurile mioritice.
  Toți mint, înșală și stârnesc zvonuri și bârfe" . - Spectator, Ileana Lucaciu, O farsă cu multe răsturnări de situații

  Trailer: https://vimeo.com/152712817

  Bilete: la Casa de Bilete TNB, precum şi online ➡ https://www.mystage.ro/spectacole/barfe-zvonuri-si-minciuni-102/ sau la casa de bilete a Teatrului Național ➡

  #TNB, #barfezvonurisiminciuni