• Lansare CD-Athenaeum Brass Quintet-The Magic Of Christmas

  Expoziție
 • 7 Decembrie 17:00 - 21:00
  Găzduit de:
 • „Crăciunul este un pod. Avem nevoie de poduri pentru că râul timpului curge. Crăciunul de azi ar trebui să însemne crearea de momente fericite pentru mâine şi retrăirea celor de de ieri.” (Gladys Taber, scriitoare)

  A&A Records vă invită, joi, 7 decembrie de la ora 17:00 la Cărturesti Carusel, Strada Lipscani, nr. 55, în Centrul Istoric, pentru un concert cu muzici de Crăciun cântate impecabil de Athenaem Brass Quintet. Materialul audio editat pe CD se numeste "The Magic of Christmas" si este garnisit cu 14 piese ce va vor acompania serile reci de decembrie. Veți asculta piese celebre pentru Sărbătorile de iarnă, aranjate special pentru cvintet de alămuri, de la Christian Arnold, John Messon, Don Gillis dar și Ioan Dobrinescu.

  Athenaeum Brass Quintet este o formație camerală fondată în anul 2003, formată din instrumente de alamă, alcătuită din instrumentisti ai Filarmonicii George Enescu, Orchestra Radio și Opera Natională Romană.

  Athenaeum Brass Quintet posedă un repertoriu foarte bogat, abordând lucrări de muzică de la Baroc la Jazz și Pop, în transcripție pentru cvintet de alamă. Quintetul a susținut numeroase concerte atât în țară cât și în străinătate și materialul de față este primul editat pe CD.

  Despre Cărturești:
  De 17 ani, Cărturești redefinește așteptările pe care le avem de la o librărie. Dacă Borges avea dreptate, și Paradisul este o mare bibliotecă, noi încercăm să o aducem la picioarele cititorilor din România. De aceea, o vizită în oricare dintre librăriile Cărtureşti este o experienţă în sine. Pe lângă o selecție foarte bogată de cărţi, muzici şi filme de artă, Cărturești vă așteaptă de fiecare dată cu ceaiuri aromate, cu muzică în surdină sau cu lansări de carte şi expoziții ale unor artiști apreciați. Şi dacă se vorbeşte atât de mult despre librăriile Cărtureşti, asta se întâmplă pentru că aici găsiţi întotdeauna mai mult decât cărţi.
  Credem că principala noastră realizare este aceea de a fi făcut cititul „cool” din nou, punând la dispoziţia clienților noștri un loc cu adevărat prietenos unde să se întâlnească, să discute, să construiască proiecte și nu în ultimul rând să citească. Astfel, în peste un deceniu de experienţă, Cărtureşti a devenit şi un fel de „cool curator,” adăugând rafturilor sale tot felul de obiecte care ne fac viaţa mai frumoasă: accesorii de lectură sau de ceai, decoraţiuni, obiecte de design, gadgeturi şi produse ingenioase. Aşa am ajuns o destinaţie preferată pentru alegerea unui cadou deştept.

  Componența actuală a Athenaeum Brass Quintet:
  Oleg Răileanu -Trompetă
  Octavian Bogdan-Trompetă
  Ioan-Gabriel Luca-Corn
  Florin Pane-Trombon
  Laurențiu Sima -Tubă

  Cteva cuvinte despre cei cinci instrumentişti din ABQ:

  Oleg Răileanu -Trompetă
  Solist instrumentist-membru al Orchestrei Naționale Radio (Societatea Română de Radiodifuziune, Direcția Formații Muzicale- Coruri și Orchestre Radio), Șef partidă al Orchestrei Naționale Radio (Societatea Română de Radiodifuziune).
  În decursul carierei sale a colaborat cu orchestre naționale și internaționale, a fost parte din multiple proiecte cu caracter diferit, membru în numeroase formații camerale și are și o carieră concertistica de solist. Dintre ele amintim: Atheneum Brass Quintet, Radio Brass Quintet, Orchestra Simfonică București, Membru al Orchestrei Internaționale de Tineret "Philharmonie der Nationen" Germania, a profesorului Justus Franz.

  Octavian Bogdan-Trompetă
  Din 2008 până în prezent este angajat al Orchestrei Operei Naționale București. Este Membru al cvintetului Atheneum Brass Quintet și Romanian Brass. A colaborat cu diverse Filarmonici și Orchestre: Filarmonica George Enescu din București, Orchestra Națională Radio, Filarmonica Oltenia Craiova, Filarmonica Pitești, Filarmonica Târgoviște, Filarmonica Ploiești, Filarmonica Brașov, Orchestra Simfonică București, Orchestra de cameră a Teatrului Național Dorin Teodorescu”. A susținut multe recitaluri și ca solist și în cadrul formațiilor camerale mai sus menționate.

  Ioan-Gabriel Luca-Corn
  Este membru din anul 2007 al Filarmonicii "George Enescu" iar din 1999 este șef partidă corn. Împreună cu Orchestra Filarmonicii "George Enescu" a participat la numeroase turnee internaționale de mare succes în Europa și Asia. Nu renunță nici la activitatea solistică. Este membru al formațiilor "Athenaeum Brass Quintet" și "Romanian Brass" cu care a susținut concerte în țara și străinătate. În anul 2004 Ioan Gabriel Luca este distins de către Președintele României cu Medalia "Meritul Cultural" clasa II-a.

  Florin Pane-Trombon
  Membru al Orchestrei Virtuozii din București, al formației Athenaeum Brass Quintet, membru fondator al Ansamblului Pro Contemporania și al Romanian Brass Ensemble. În prezent își desfăsoară activitatea muzicală ca solo-trombon în Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu din București participând la numeroase turnee în: Germania, Spania, Franța, Grecia, Elveția, Japonia; concertând alături de soliști ca: Placido Domingo, Jose Carreras, Vadim Repin, Dan Grigore, Radu Lupu și sub bagheta unor mari dirijori precum: Ghenadi Rojdensvenski, Erich Bergel, Cristian Mandeal, Misha Katz, Emil Tabacov, Seiji Ozawa și alții. A fost distins cu medalia Meritul Cultural Clasă a II-a de către Președintele României în anul 2004.

  Laurențiu Sima -Tuba
  Din anul 2001 și până în prezent este șef partidă în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ,,George Enescu" din București. Este membru fondator ale formațiilor Athenaeum Brass Quintet și Romanian Brass cu care a susținut numeroase concerte atât în țara cât și în străinătate. În carieră de solist a susținut un concert cu Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești.

  Album Inregistrat, mixat si masterizat de Midi Sound Studio-Inginer de sunet- Andrei Kerestely
  Manager Proiect ABQ-Laurentiu Sima
  Producător Executiv Andi Enache
  Artwork ODS

  Athenaeum Brass Quitet pentru prestatii live
  Telefon: 0727.44.58.53
  Site www.abq.ro , FB - Athenaeum Brass Quintet

  Athenaem Brass Quintet- "The Magic of Christmas” este un material editat si distribuit exclusive in Romania, fizic si digital, de A&A Records

  Ne vedem la Concertul de lansare!
  Vă dorim audiție plăcută și Sărbători cu bine!