• Fest(in)2017. Războiul nu a început încă

  Theatre
 • 11 Octombrie 21:00 - 23:00
  Găzduit de:
 • RĂZBOIUL NU A ÎNCEPUT ÎNCĂ
  de Mikhail Durnenkov
  Producție a Teatrului Toma Caragiu, Ploiești, România
  Secțiunea: „Invitați speciali”

  Regia: Bobi Pricop
  Traducerea: Raluca Rădulescu
  Scenografia: Adrian Damian
  Costume: Corina Boboc
  Coregrafia: Arcadie Rusu
  Muzica: Alexandru Suciu
  Light design: Cristian Simon

  **************************
  Cu: Ionuţ Vişan, Florentina Năstase, Mihaela Popa, Bogdan Farcaş, Cristian Popa

  **************************
  Toate personajele sunt fațete ale aceleiași identități colective moderne; sunt neîncrezătoare, reacționează și sunt profund paranoice. Vârsta și genul nu sunt întotdeauna importante în ceea ce privește cine pe cine joacă; aceste persoane sunt reprezentative pentru un concept mult mai complex. Tablourile scenice își schimbă direcția, de la terifianta violență domestică spre o întâlnire suprarealistă și foarte amuzantă la un bazin de înot. Deși uneori delimitarea scenelor făcută de Durnenkov se simte mult prea pregnant sau puțin cam tumultos, jocul actoricesc te prinde, iar sunetul puternic și light design-ul conferă coerență spectacolului.

  Oare războiul contează pentru un tată care amenință să incendieze o casă nouă construită pentru el de către fiul său, pur și simplu pentru a evita umilința de a fi dependent? Este război ceea ce se întâmplă atunci când o soție este supusă față de soțul ei violent, dar devotat? Durnenkov descrie efectele dezumanizante ale vieții într-o societate la un pas de război total.

  „Războiul nu a început încă” este un spectacol presărat cu umor negru, dar de multe ori hilar despre locul în care războiul se ascunde de fapt - în casele noastre, pe străzile noastre, în inimile noastre.

  ***
  Piesa „Războiul nu a început încă” face parte din antologia pieselor prezentate în secțiunea „Spectacole-lectură” din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția 2016.