• ❃ Conferințele TNB ❃

  Theatre
 • 14 Ianuarie 11:00 - 13:00
 • Conferință eveniment la TNB! - Duminică 14 ianuarie 2018:

  101. Dialog cu Mihai Șora

  O întâlnire de excepție cu un contemporan al istoriei centenare a României moderne.

  Prima conferință a Teatrului Național din noul an va avea loc pe 14 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Studio și va fi susținută de filosoful și eseistul Mihai Șora. Conferința se va intitula: 101. Dialog cu Mihai Șora.

  Mihai Șora s-a născut la 7 noiembrie 1916, la Timișoara. Urmează studii de filosofie la Universitatea din București (1934-1938), unde i-a avut profesori, printre alții, pe Nae Ionescu și Mircea Vulcănescu, iar ca asistent pe Mircea Eliade. Bursier al guvernului Franței, ajunge în 1939 la Paris, unde obține titlul de doctor în filosofie, devenind pentru o vreme cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique.

  Revenit în țară în 1948, se dedică unei vaste activități editoriale, regândind din temelii colecția „Biblioteca pentru toți”, în care vor apărea în deceniile șapte, opt și nouă cele mai importante cărți ale culturii universale. Din anii '70 a început să publice dialoguri filosofice în revistele literare, care mai târziu vor alcătui cărți de referință în filosofia românească. După 1990 a fost membru fondator al Grupului pentru Dialog Social și a ocupat fotoliul de ministru al Învățământului în primul guvern de după Revoluție.Din 2012 este membru de onoare al Academiei Române.

  ❧ *** Biletele se vor pune în vânzare sâmbătă, 16 decembrie 2017, începând cu ora 10.00, atât la Casa de bilete TNB (în foaierul Sălii Mari), precum și online, pe www.mystage.ro ☙

  ❧ ☙ Iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de Ion Marin Sadoveanu, Conferinţele Teatrului Naţional au revenit pe scena Sălii Atelier începând din anul 2006 cu prelegerile unor personalităţi marcante ale culturii române pe teme dintre cele mai diverse şi incitante.

  Adunate într-o colecţie de DVD-uri care-şi propune să păstreze aceste mărturii de înţelepciune, cultură şi civilizaţie, 32 dintre conferinţele stagiunilor anterioare pot fi achiziţionate de la agenţia de bilete. Preţul unui DVD este de 25 lei!

  http://www.tnb.ro/ro/conferintele-tnb-pe-dvd

  Seria conferinţelor continuă şi în această stagiune, duminica, o dată la două saptămâni, cu noi provocări spirituale, teme de discuţie şi prelegeri. ❧ ☙

  #tnb, #conferinteletnb