• Vizitatorul

  Theatre
 • 23 Septembrie 19:30 - 21:30
  Găzduit de:
 • 1938 – Al Treilea Reich este în ascensiune. Persecuţiile împotriva evreilor se înmulţesc şi devin din ce în ce mai agresive. Molima urii cuprinde liniştitele oraşe europene şi îmbolnăveşte de nesiguranţă lumea întreagă. Austria este şi ea cuprinsă de teroare, dar celebrul psihanalist Sigmund Freud refuză să îşi părăsească reşedinţa. Se încăpăţânează să nu recunoască ameninţarea care se iveşte la orizont.

  Într-o noapte înstelată, străzile Vienei sunt cutremurate de cântecele soldaţilor germani şi strigătele îngrozite ale cetăţenilor doborâţi de pumnii acestora. Anna Freud este luată de Gestapo din propria casă. Freud, tatăl său, rămâne singur, aşteptând întoarcerea ei. Dar în cabinetul său apare un necunoscut bizar. Cine este acest vizitator neanunţat? Un nebun în căutarea unei salvări? Poate este un prieten la nevoie?... Sau este Dumnezeu Însuşi?

  Regizorul Claudiu Goga construieşte spectacolul pe tensiunea dialogului dintre cele două personaje - joc al îndoielii şi al dezamăgirii, al incertitudinii, unde singura scăpare este speranţa – în interpretarea a doi mari actori: Alexandru Repan şi Mircea Andreescu.

  Regia: Claudiu Goga

  Distribuția:
  Sigmund Freud - Alexandru Repan
  Necunoscutul - Mircea Andreescu
  Anna Freud - Crenguţa Hariton
  Nazistul - Cristian Nicolaie

  Muzica: George Marcu
  Scenografia: Mihai Mădescu, Luana Drăgoiescu
  Traducerea: Silvia Dumitriu

  Durată: 1h 20 min (fără pauză)
  bilete pe: www.nottara.ro