• Înapoi în iarnă, de Andreea Cristina Borțun

  Theatre
 • 29 Ianuarie 21:00 - 23:00
  Organizat de:
 • E vremea protestelor. Doi frați vitregi se reunesc după mai bine de zece ani. Ea are o agendă revoluționară, el e dintre cei care cred că nimic nu se poate schimba. Regăsindu-se, ambii caută să înțeleagă cine sunt. Înainte de toate însă, trebuie să înțeleagă de unde vin.

  Povestea proiectului s-a dezvoltat plecând de la jurnalul ținut de bunicul autoarei în 1991. Satul copilăriei, anii de tranziție petrecuți în provincie, precum și relația cu sudul, populat de povești cu strigoi, blesteme și superstiții au jucat un rol important în definirea universului imaginat de autoare. Povestea căutării identitare a personajelor principale - doi frați - s-a așezat pe realitățile sociale ale mișcărilor de stradă din ultimii ani: pe fundalul protestelor, protagoniștii sunt martorii ascensiunii și căderii politice a tatălui lor, baronul local ajuns la putere, antihristul poporului revoltat.

  Moștenirea răului patern, istoriile de familie, datoria civică, ruptura dintre generații, prăpastia dintre urban și rural, anii de tranziție, libertatea de a alege pe cine iubim sunt subiecte care redefinesc relația celor doi frați și care îi aduc mai aproape de ei înșiși.

  ÎNAPOI ÎN IARNĂ este debutul în teatru al regizoarei și scenaristei Andreea Borțun, co-fondatoare a festivalului național de teatru tânăr IDEO IDEIS, un spectacol care îi aduce împreună pe scenă pe Cosmina Stratan și Alexandru Ion.

  Spectacolul este recomandat persoanelor peste 12 ani. În acest spectacol se fumează. Le cerem scuze spectatorilor nefumători.

  ► Pret Bilet: 35 lei
  La 5 bilete cumpărate, al 6-lea este GRATUIT
  ► ► Rezervari rezervari@unteatru.ro
  sau sms la numarul 0721.268.516 (nume, data, spectacol, numar de locuri)
  ► ► ► Bilete online: https://goo.gl/VFUUhZ (TOMTIX) // https://goo.gl/dGzHFH (MYSTAGE.RO)
  /// Biletele digitale iţi sunt livrate instant prin email. Simplu. Rapid. Nu necesită printare. Nu mai este necesară rezervarea prin sms/e-mail/telefon

  Echipa
  Regie & text – Andreea Cristina Borțun
  Actori – Cosmina Stratan, Alexandru Ion
  Scenografie – Andreea Săndulescu
  Light design – Marius Apopei
  Visual art – Oana Barbonie
  Sound design – Roxana Bain
  Voice over – Alexandru Bogdan, Gabi Costin

  Un spectacol produs de Asociația T.E.T.A
  Partener principal BRD Groupe Societe Generale
  Proiect cultural co-finanțat de AFCN