• Palatul Parlamentului (Casa Poporului)
  4 recenzii

 • Putem spune despre Casa Poporului că este principala atracție din București. Iar cifrele o dovedesc. Se poate vedea cu ușurința din aproape toate colțurile orașului grație celor 84 de metri cu care se înalță față de nivelul solului. Suprafața ei de 330.000 kmp o transformă în a doua clădire ca mărime din lume după Pentagon.

  Dar nu știm dacă asta a fost neapărat ambiția lui Ceaușescu. El își dorea în primul rând ca palatul să devină inima puterii politice și administrative din România. Iar poporul să se mândrească cu o casă grandioasă și luxoasă, o casă doar a lor - de aici si numele de People's House (Casa Poporului). Nici nu mai contează ca multe clădiri istorice din centru au fost rase de pe fața pământului. De banii investiți în realizarea palatului nu mai spunem.

  În subteran, la ultimul nivel, se află un buncăr antiatomic care poate adăposti și 100.000 de oameni și care este legat prin 20 km de catacombe de principalele instituții ale statului (spre fostul Comitet Central, spre Ministerul Apărării unde mai e un buncăr construit înaite de Hitler). Ceaușescu visa să se plimbe cu mașina prin subteranul bucureștean!

  IMPORTANT: Dacă intentionezi să vizitezi Casa Poporului, nu-ți uita cartea de identitate sau pașaportul. Fără aceste documente, nu ți se va permite accesul!

  Tarif de vizitare:
  - 25 de lei pentru adulți și gratuit pentru copii (sub 7 ani) și studenți

 • GALERIE FOTO

 • recenzii

  5.0
  (4 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Florin D
  27 Martie 2017
  5
  extraordinary, magnificent! absolutely speechless...


  Alexandru Cârciumaru
  18 Iulie 2016
  5

  It's a must!!!!


  Johan Sobnedroon
  27 Mai 2016
  5


  Petrache Denisica-gabriela
  9 Mai 2016
  5