• Palatul Mogoșoaia
  7 recenzii

 • În primul rând, pentru a ajunge aici poți lua autobuzul 331 sau 205 din Piața Presei Libere (spre nord) până la Dămăroaia (capăt de linie) și de acolo linia preorășenească 460. Sau cel mai simplu e cu un taxi sau UBER fiindcă sunt doar 8 km și nu ar trebui să te coste mai mult de 15-20 de lei cursa. O altă variantă, dacă te simți în stare, ar fi închirierea unei biciclete din Parcul Herăstrau.

  Cu o eleganță pe care o simți încă de la prima vedere, Palatul Mogoșoaia are ceva din aerul unui vechi lăcaș de cult, ce te îndeamnă la meditație și relaxare. Clădirea a fost construită de Constantin Brâncoveanu pe malul stâng al râului Colentina în anul 1702, pe care l-a oferit ulterior fiului său, Ștefan. Așa se explică stilul arhitectural – brâncovenesc – al palatului, îmbinat cu elemente renascentiste, orientale și baroce. Culoarea roșie a cărămizii cu care este placat întregul ansamblu, alături de verdele parcului și coloritul florilor îi dau un farmec aparte.

  Pe lângă Palatul Mogoșoaia, complexul mai include și câteva anexe: casa de oaspeți, bucătăria brâncovenească, ghetaria, turnul porții și biserica Sf.Gheorghe.

  Tarif de vizitare:
  - 5 lei pentru adulți, 3 lei pentru studenți și elevi

 • recenzii

  4.86
  (7 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  mihai .PaCostea
  7 Ianuarie 2017
  5


  Alexandru Cârciumaru
  18 Iulie 2016
  5


  Petrache Denisica-gabriela
  9 Mai 2016
  5


  Iordache Florentina
  17 Februarie 2016
  5
  Superb


  Alexandru Vasile
  16 Februarie 2016
  4