• 357

  Piața Universității
  3 recenzii

 • Revoluția începută în 1989 la Timișoara și continuată mai apoi la București, prin protestele izbucnite în dimineața zilei de 21 decembrie în Piața Revoluției, a scăpat complet de sub control în acest loc.

  Mulțimile s-au regrupat la lăsarea serii. Protestatarii, neînarmați și neorganizați, au fost întâmpinați de soldați, tancuri, TAB-uri, oameni din Securitate îmbrăcați în haine civile și ofițeri ai Unității Speciale de Luptă Antiteroristă. S-a tras asupra mulțimii de pe clădiri, străzi laterale și din tancuri. S-au înregistrat multe victime prin împușcare, înjunghiere sau strivire de vehiculele armatei. Un TAB a intrat în mulțime în apropierea Hotelului Intercontinental. Pompierii blocau mulțimea cu jeturi de apă puternice, iar milițienii băteau și arestau oamenii.

  Următoarea zi, pe 22 decembrie, la presiunea masei imense de demonstranți, forțele armate au început să se fraternizeze cu demonstranții și au întors armele împotriva sistemului comunist care urma să cadă definitiv până la lasărea serii.

 • GALERIE FOTO

 • Recenzii

  5.0
  (3 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  224
  Raluca Dumitrana
  2 Martie 2016
  5


  905
  Alain DG
  7 Februarie 2016
  5


  174
  Dan Buțiu
  27 Ianuarie 2016
  5