• 5 Elemente
  2 recenzii

 • Inspirat de un sistem filosofic străvechi, creație a maeștrilor TAO, restaurantul 5Elemente promovează un stil de viață sănătos, echilibrat, armonios. Energia nutrițională se află în mâncare, de aceea meniul este ales cu grijă astfel încât să conțină toate elementele nutritive necesare unei alimentații echilibrate.

  Interiorul restaurantului este reconstruit complet pentru a integra filosofia celor 5 elemente (apă, lemn, foc, pământ, metal). Felul în care elementele se generează sau se distrug unul pe altul e central în arhitectura chinezească. Mesele generoase de lemn masiv vă permit să savurați mâncarea fără a sta înghesuit printre boluri și platouri. Podeaua din marmură reprezintă pământul, oglinzile aurii –metalul. Cum se integrează restul elementelor în arhitectura restaurantului veți descoperi când ne veți vizita.

  Bucătarii noștri vin din regiunea de nord a Chinei și au în spate ani buni în care au recuperat rețete și tehnici tradiționale din mediul rural și gătesc la fel cum gătesc la ei acasă. Fiecare fel de mâncare are un gust distinct iar mâncarea e mai sănătoasă pentru că folosim puțin ulei.

  În organism, cele 5 elemente corespund celor 5 organe majore: rinichi –apă, ficat –lemn, inimă –foc, stomac –pământ, plămâni –metal. De obicei unul dintre ele e mai puternic și unul ceva mai slab. Un punct important în bucătăria chinezească este să mâncăm preparate care îmbunătățesc elementul deficitar.

 • GALERIE FOTO

 • recenzii

  5.0
  (2 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Domnul Grivei
  17 Mai 2016
  5


  Noli Gurava
  15 Aprilie 2016
  5
  see you soon☺