• Castelul Țepeș
  2 recenzii

 • De câte ori ai fost în parcul Carol? Dacă locuiești în București, probabil de multe ori. Și de câte ori ai admirat Castelul Țepeș? Probabil niciodată. Probabil nici nu știai că se află acolo, chiar dacă el a fost construit în inima parcului. Castelul are un aspect medieval și a fost ridicat de arhitecții Ștefan Burcuș și V. Stephănescu în 1906 cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la urcarea pe tron a lui Carol I, prilej cu care autoritățile române au dispus organizarea celebrei Expoziții Generale Române.

  Din păcate, accesul în interiorul castelului este permis doar de două ori pe an, din motive de siguranță (nu a mai fost reparat din 1990): de Ziua Eroilor (Înălțarea Domnului) și de Ziua Armatei (25 octombrie). Cu toate acestea, vizita va fi una memorabila - pe lângă stilul arhitectonic inconfundabil, te vei delecta și cu o superbă priveliște a parcului Carol.

 • GALERIE FOTO

 • recenzii

  5.0
  (2 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie


  Alexandru Cârciumaru
  18 Iulie 2016
  5


  Barcanescu Stefan
  22 Mai 2016
  5
  Avem asa multe de vizitat si e pacat ca autoritatile nu se implica deloc. Cum un muzeu sa fie deschis doar de doua ori pe an. Rusine.

  Voi ce spune ti.