• Teatrul Excelsior
  0 recenzii

 • Teatrul Excelsior este o instituţie de cultură aflată, din 1999, sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Domeniul său de activitate îl reprezintă artele spectacolului, cu subdomeniul teatru.
  Este un teatru tânăr, înfiinţat în aprilie 1990, la iniţiativa maestrului Ion Lucian, cel care i-a fost director timp de două decenii. Din 2011, funcţionează într-un sediu nou, situat în centrul Bucureştiului (Str. Academiei, nr. 28), care include o sală de 180 de locuri. În luna decembrie 2015 a fost inaugurată Sala Studio a teatrului, cu o capacitate de 55 de locuri.

  Teatrul Excelsior este un teatru de repertoriu, un teatru pentru copii şi tineret (segmentul de vârstă 3-18 ani), misiunea sa principală fiind, pe de-o parte, aceea de folosire a actului de cultură ca motor de educare și transformare a tânărului spectator „în fiinţă eminamente culturală”, iar pe de altă parte, folosirea educaţiei ca acţiune de transmitere şi producere a culturii. Are o trupă stabilă de actori dar lucrează şi cu artişti colaboratori.

 • GALERIE FOTO

 • recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie