• Stagiunea Royal Opera House în 2018 la Happy Cinema

  Concert
 • 4 Martie 16:00 - 19:00
 • Happy Cinema București prezintă stagiunea Royal Opera House 2017/18

  Pe 8 aprilie puteți urmări Macbeth de Verdi.

  Intrigile piesei lui Shakespeare, muzica lui Verdi și bagheta magică a lui Antonio Pappano se unesc în acest spectacol încărcat de suspans.

  Trailer: https://youtu.be/K0ZxNQqM-rI

  Opera lui Verdi inspirată de tragedia lui Shakespeare are în această versiune o distributie magnifică: Anna Netrebko, Zeljko Lucic și Ildebrando D’Arcangelo.
  Pasiunea lui Verdi de-o viață pentru lucrările lui Shakespeare a început cu Macbeth, o piesă pe care a considerat-o „una dintre cele mai mari creații ale omului. Cu libretistul său, Francesco Maria Piave, Verdi a hotărât să creeze „ceva neobișnuit”.
  Războinicul Macbeth lupta de partea Regelui Scoției – dar atunci când mai multe vrăjitoare prezic că el va deveni rege, o ambiție nemiloasă îi conduce pe Macbeth și soția lui la acte groaznice.
  Uciderea regelui Scoției îl face rege pe Macbeth, iar intrigile și măcelurile sunt semnele caracterului său marunt. Vrăjitoarele fac o altă previziune, care se și adeverește: Macbeth și doamna lui își pierd viața și se restabilește justiția.

  Vrăjitoarele sunt imaginate de designerul Anthony Ward ca niște creaturi ciudate, iar decorurile se bazează pe contrastul dintre roșu, negru și aurul coroanei. Lloyd descrie copilăria lui Macbeth ca tristețea întunecată ce se ascunde în spatele faptelor lui teribile. Producția Royal Opera folosește revizuirea operei lui Verdi din 1865 de la Paris, care include aria lui Lady Macbeth „La luce langue”.

  Durata aproximativă: 3 ore 20 minute, cu o pauză inclusă

  Distribuție
  Macbeth: Željko Lučić
  Lady Macbeth: Anna Netrebko
  Banquo: Ildebrando D’Arcangelo
  Macduff: Yusif Eyvazov
  Lady-in-waiting: Francesca Chiejina
  Malcolm: Konu Kim
  Doctor: Simon Shibambu

  Echipă
  Music: Giuseppe Verdi
  Director: Phillyda Lloyd
  Conductor: Antonio Pappano

  Cântat în limba italiană cu subtitrări în limba engleză.

  Prețul unui bilet este de 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf sau 39 de lei online

  Programul stagiunii:
  -> The Royal Opera MACBETH – Verdi (8 Aprile 2018)
  -> The Royal Ballet MACMILLAN: A NATIONAL CELEBRATION MANON – Kenneth MacMillan ( 6 Mai 2018)
  -> The Royal Ballet SWAN LAKE – Liam Scarlett after Petipa and Ivanov (New Production) ( 17 Iunie 2018)

  HAPPYCINEMA® București se află în incinta Liberty Center, la 10 minute de Piața Unirii pe Șoseaua Progresului 151-171, Sector 5.

  Biletele costă 49 de lei dacă se achiziționează de la cinematograf sau 39 de lei online pe happycinema.ro prin Cinemagia, Eventim si iabilet.ro