A-C Leonte - lansare videoclip / Expirat Halele Carol / 16.03


Data și ora:
Gazdă:

Str. Constantin Istrati 1, Bucharest, Romania, 040542

Despre

Joi 16.03. 9PM
Expirat Halele Carol. Sala Compresoarelor
Str. Constantin Istrati 1. https://goo.gl/maps/txYLKnK87o92
Acces: 20 lei / primele 40 de bilete includ albumul A-C Leonte - „Angel Minus Wings” pe CD
Afterparty: #KingSize

----------

Da! În sfârșit lansăm videoclipul. De fapt, e mai mult un film de artă deghizat într-un scurt metraj foarte dens, care se datorează geniului lui Gabriel Durlan. Realizat în întregime fără efecte digitale, prin folosirea mai degrabă a minții și a studiului luminii, pentru a revela ceea ce se află dincolo de aparențele lumii, orice vizionare a videoclipului demonstrează că a meritat așteptarea de patru ani de când principalul cântec ilustrat, „Let It Be Me”, a fost compus, doi ani de când a fost produs în forma actuală, jumătate de an de când a început lucrul la videoclip, nouă luni de când am lansat albumul „Angel Minus Wings”. Singura explicație rezonabilă pentru faptul că am avut răbdarea de a lucra până am reușit să facem ca totul să fie exact cum trebuie, în ciuda obstacolelor și a lipsurilor financiare, în pofida asaltului inuman, mecanizat, al „muzicii” de supunere și docilizare a maselor, pentru faptul că a ieșit un videoclip așa de bun, frumos, și adevarat (nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, hai să-l vedeți), este, cum ar zice Dru Klein, că „we're not out for the dollars, we're here to make it all sense”.

Vom fi acolo, ca să sărbătorim momentul, următorii:

Electric Brother - unul dintre cei mai importanți DJ, producători, muzicieni și compozitori de muzică de film din România. Începându-și cariera cu „Natural Soft Killers”, fiind prezent la înregistrarea albumelor esențiale pentru hip hop-ul românesc, ridicând pentru totdeauna nivelul muzicii din țară - prin contribuția sa la formația Aievea dar și prin albumele scoase sub nume propriu (Electric Brother, Pe Pamânt, Rocks) - sau participarea la crearea albumelor clasice semnate Norzeatic și Khidja, numele lui a ajuns să fie sinonim cu muzica de calitate, fără compromisuri comerciale sau de vreo altă natură. Mixurile sale sunt mereu captivante, surprinzătoare, fermecătoare prin diversitate stilistică, oglindind o gândire muzicală liberă, generoasă și pozitivă, în același timp oferind fără greș cel mai bun impuls fie pentru dans, fie pentru visare sau deschidere față de inspirație. Electric Brother rocks!

Bandcamp: https://electricbrother.bandcamp.com/

TZUC - omul de care ai nevoie dacă vrei ca în spatele platanelor să se manifeste o minte și un suflet cu o vastă cultură muzicală, lipsite de frică și pline de inspirație, elan vital și entuziasm contagios. Muzica africană și încarnările ei succesive, de la jazz, la funk, la reggae, la disco, la hip hop, afro-beat, broken beat și house, și-au gasit în sfârșit un discipol și un mesager de încredere, care știe să ne exemplifice beat cu beat ce înseamnă tradiția inovației în muzică, în timp ce ne face să dansăm pe cele mai adevarate ritmuri. De la dub cu Kaya Foundation, la instaurarea Codului Funk la Groove On, trecând prin producțiile excelente pentru duo-ul Tzuc & Petzi și prin contribuția sa ca DJ al grupului Nopame și colaborările cu super-grupul de muzicieni, DJ și producători The Jam Community, alături de care va lansa în curând emisiunea educațională „The JAM!” la Radio Guerrilla, tot ce atinge Tzuc se transformă în energie pură și inspirație pentru cine are urechi să audă. Alături de el și de noi va fi Lolo Noukpetor, un tânăr extrem de talentat și solid, maestru, ce răspândește razele, undele și ecourile cântului, ritmului și dansului de origine africană, închinate supremului, pe plaiuri românești, alături de miraculoasa IKHAYA BAND, și care ne va ajuta să intensificăm energia petrecerii în cel mai înalt grad.

SoundCloud: https://soundcloud.com/tzucman

A-C Leonte suntem noi, cunoscuți mai ales pentru că inducem modificări în intelectul, percepția și reflexia bio-chimică a minții ascultătorilor, prin intermediul modelării temporare a presiunii aerului în forme evocative și sunete vobulate, generate prin receptarea inspirației și modularea ei în imagini sonore, menite să vorbească despre realitate, cu ajutorul dispozitivelor acustice și electronice, analogice și digitale. (adică facem muzică electronică, live).

SoundCloud: https://soundcloud.com/ana-cristina-leonte

Conceptul „Reveries” reunește cei mai buni muzicieni tineri români care îndrăznesc să experimenteze și să improvizeze în orice context muzical, și care reușesc să dea o formă inovatoare, chiar dacă bazată pe asimilarea temeinică a mai multor tradiții muzicale, substanței autentice care s-a manifestat ori de câte ori a existat muzică.

Michael Acker nu se mulțumește doar cu a fi unul din cei mai buni contrabasiști de jazz și basiști de funk, ci se concentrează, în cadrul acestui grup, pe a confirma statutul de instrument cu depline posibilități expresive al sintetizatorului de bass. Rezultatele sunt uimitoare și sfidează încercările de categorisire.

Alexandru Arcuș este leader-ul propriului său grup, ARCUS TRIO, alături de care a semnat albumul „Allotropy”,considerat de majoritatea cunoscătorilor drept cel mai bun album de jazz românesc al anului trecut, știind însă să-și pună cu grație și generozitate rafinatele capacități de expresie și în slujba unei alte muzici, mai eterice și visătoare. Stăpânirea desăvârșită nu numai a saxofonului, ci și a procedeelor specifice dub-ului și muzicii electronice experimentale, de procesare în timp real a sunetului, cu ajutorul efectelor, aduce o dimensiune în plus sunetului „Reveries”.

SoundCloud: https://soundcloud.com/alexandru-arcus

Albert Tajti este un mesager al armoniei, frumuseții, și bunei voi, în cea mai autentică tradiție jazz-istică, un ambasador al unui plan superior de recepție a muzicii, care știe să ofere oricui protecția și mediul sonor confortabil de care are nevoie pentru a-și descoperi cea mai înaltă formă a sinelui artistic. În momentul în care ajunge de la pian, orgă și rhodes la lead-uri și pad-uri personalizate și adaptate mediului sonor înconjurător, el își ajută partenerii de dialog muzical să treacă în lumea eliberată de limitele mentale a căror impunere se încearcă - în mod obișnuit, fără sorți de izbândă - și să se avânte în căutarea și transmiterea, ca pe o boală „in reverse", a visului fericit care este starea căutată prin conceptul din spatele numelui „Reveries”.

Ana-Cristina Leonte este forța creativă care animă mai multe proiecte muzicale, în spiritul neacceptării imitațiilor și limitelor artificiale, care ne oferă, prin compozițiile și improvizațiile sale, prin folosirea măiastră a ecourilor, reverberațiilor și buclelor sonore, precum și a unei voci clare, puternice și sincere (până la dizolvarea temporară a sentimentului separării dintre suflete), și, de asemenea, prin acumularea progresivă a vibrațiilor corzilor de vioară sau vocale în memoria artificială, electronică, a looper-ului, ce duce la apariția unor virtuale coruri celeste, aflate - cum altfel - în rezonanță cu superstring-urile ce alcătuiesc frecvența generatoare a universului material iluzoriu, șansa de a ne întreba, a asculta și a afla, împreună, cum sună viața reală, cum sună fericirea.

Tavi Scurtu este un toboșar și beat producer tot mai preocupat de sampling și de tamburine. Promovează inovația și creativitatea în muzică românească de peste două decenii. Menține pulsul formației. Încearcă să articuleze ritmic un discurs bazat pe asumarea unor obiective comune și să țină ideile muzicale ale grupului laolaltă. Se ocupă de generarea sentimentului timpului și folosește percepțiile asupra timpului și iluziile de care ele sunt viciate, pentru a încerca să evoce eternul prezent. Responsabil de precizia expresiei matematice și muzicale a sentimentelor.