Acasă, pe raft @ Seneca


Data și ora:
Gazdă:

Strada Arhitect Ion Mincu, București, Romania
Organizator:

Despre

De săptămâna asta, cartea “Acasă” ajunge în librării! Prima oprire – Seneca AntiCafe.

Vă așteptăm să cunoașteți familia Enache și, alături de ea, familia noastră extinsă de prieteni și colaboratori care s-au strâns în jurul poveștii copiilor din Delta Văcărești.

🌿 Proiectul

Acasă :: The Film este un proiect umanitar și o documentare pentru un film de lung metraj despre viața unei familii care locuiește în cel mai mare parc natural urban din Europa Continentală. Pentru familia Enache, „Acasă” a însemnat până de curând o baracă improvizată în Parcul Natural Văcărești. 16 oameni, dintre care 11 copii, au trăit izolați în mijlocul Bucureștiului, fără acces la utilități, educație sau medici.

Din vara anului 2016, doi reporteri de la Casa Jurnalistului au început sa lucreze la un reportaj despre un parc natural din inima orașului. Au sfârșit prin a derula o documentare pentru un film de lung metraj și un proiect social care a strâns în jurul copiilor zeci de voluntari și organizații umanitare.

🌿 Cartea

Timp de un an, copiii care au trăit în Delta Văcărești și-au documentat fotografic tranziția de la o viață în sălbăticie la cea de premianți școlari. Am ales cele mai puternice fotografii ale lor și le-am alăturat poveștii scrise de jurnalistul Radu Ciorniciuc. A ieșit o minunăție de album!

Primul capitol din carte a fost publicat în Decât o Revistă și este nominalizat la premiile Superscrieri 2017. Îl puteți citi aici:
► http://www.decatorevista.ro/acasa-dor29

Profiturile încasate din vânzarea cărții vor fi direcționate către organizația care administrează fondurile pentru proiectul social Acasă.

📚📚📚

Proiect editorial co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Susținători media: Decât o Revistă, Casa Jurnalistului, Scena9, Radio România Cultural, Europa FM, Hotnews, IQads, VICE România, SUB25, Bookster.ro, Zeppelin.