Acker Trio

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Carol Davila, nr. 1, Bucharest, Romania, 050451
Organizator:

Despre

Cei trei muzicieni, Petra Acker, Albert Tajti si Michael Acker, se intorc dupa o vreme in spatiul intim de la Jazzbook, cu aceeasi energie, plini de viata si groove, si propun un melanj intre stiluri si stari, intre Soul, Jazz, Gospel. Ne vor incanta cu compozitii originale si adaptari ale unor piese compuse de Billy Taylor.
Acker Trio este o familie - Petra si Michael sunt frati si dat fiind intersul lor pentru muzica de la varste foarte fragede, colaborarea lor muzicala a fost in mod natural o un pas inainte in cariera lor, iar Albert a cantat de-a lungul timpului cu cei doi in multe proiecte, cu cele mai diverse ocazii. Inspirati de conexiunea si relatia dintre cei trei, Acker Trio este o dovada a puterii pe care o are muzica de a uni, de a crea prietenii, de a transforma sentimente profunde in arta, de a inspira.

Petra Acker este una dintre cele mai “exotice” si versatile vocaliste din Romania - nascuta in Brasov, primul ei contact cu muzica a fost la varsta e 6 ani, moment care a facut ca inca si acum sa gaseasca in muzica si versuri modul cel mai natural de exprimare a sinelui sau propriu. De-a lungul anilor, a colaborat ca vocalist principal in multe proiecte autohtone, dar si ca parte din colaborari cu muzicieni din toate colturile lumii. Astfel, a experimentat cele mai diverse genuri muzicale, de la muzica clasica, gospel, pana la muzica alternativa, funk, stoner-rock, muzica africana si reggae, jazz, electro si chiar house. Prin proiectele muzicale a ajuns in multe locuri din Europa, si cel mai recent in New York, unde a inregistrat un album cu muzica lui Billy Taylor alaturi de muzicieni de jazz din Berlin, New York si Moscova.

Michael Acker a inceput calatoria muzicala in acelasi context ca sora sa, Petra, tot la o varsta foarte frageda - in ansamblul muzical condus de mama amandurora, Ingeborg Acker, unde a cantat vocal si la diverse instrumente. Mai tarziu a descoperit bass-ul, de care s-a indragostit, a studiat Compozitia de Jazz la Universitatea de Muzica din Bucuresti sub indrumarea lui Mircea Tiberian, iar cu timpul a devenit cel mai cautat basist de jazz din tara. Pe langa cei numerosi muzicieni cu care a colaborat in Romania, a avut si multe alte colaborari cu artisti itnernationali - John Betsch (USA), Viktor Toth (HU), Eamon Dilworth (AUS) si multi altii. In acest moment este activ in proiectul R’n’B din Bucuresti Javra, si ‘The Jam Community’ - un proiect unic al unora dintre cei mai buni muzicieni de jazz din Romania, bazat in totalitate pe muzica improvizata.

Albert Tajti a inceput sa cante la pian la varsta de 7 ani, instrument la care s-a perfectionat la Universitatea de Muzica din Cluj-Napoca si mai apoi in Bucuresti. Stilul lui propriu de a armoniza si acompania l-au transformat intr-unul dintre colaboratorii preferati ai multor vocalisti precum Luiza Zan, Ana Cristina Leonte sau Nadia Trohin, si i-au adus cateva premii in competitii nationale de jazz.

Artist support - 30 ron
RSVP 0752.206.746

Va asteptam cu drag, de fiecare data!

Alte sugestii

26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente