All These Sleepless Nights in avanpremiera la POINT


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

”All These Sleepless Nights”- castigator al premiului pentru regie la Sundance Film Festival 2016

“Filmul pe care Terence Malick tot încearcă de zece ani să-l facă”, aflăm de pe Indiewire.
Michal Marczak, regizorul documentarului hibrid , spune că „ideea acestui film s-a născut dintr-un gând pe care l-am avut într-o dimineață rece, în Varșovia: la naiba, cât timp mi-a mai rămas pentru un film despre ce înseamnă să fii tânăr?”. Așa a petrecut două veri și o iarnă să cristalizeze „splendoarea exceselor tinereții”, aflăm de pe Hollywood Reporter.
Într-un interviu după premiera de la Sundance, tot Michael dezvăluie șiragul de baruri și petreceri din Varșosia prin care a colindat până i-a întâlnit pe cei doi studenți la Arte: Krzysztof Baginski și Michal Huszcza, personajele cheie. https://www.sundance.org/blogs/artist-spotlight/young-turks-talking-to-michal-marczak-about-all-these-sleepless-nights

Regizorul a dat o cameră go-pro (cu lentila schimbată) personajelor sale să se filmeze în momente esențiale pentru definirea lor. “Erau lucruri mult prea personale acolo, la care nu voiam să mă uit. Le-am spus: uitați-vă pe material și alegeți 30 de minute pe care ați fi de acord să le folosesc în film.” Aceasta este sursa secvențelor mai deocheate din film, aflăm dintr-un interviu pe TheFilmStage.

”Adevărul acestui film stă în modul în care surprinde momente și sentimente. Intenția nu a fost nicio secundă să spun povestea unor personaje anume ci să arăt cum se simte tinerețea în vremurile astea ciudate, în țara asta. (…) Dacă stai cu oamenii și îi asculți, ajungi să le poți anticipa mișcările. În felul ăsta nu ai nevoie să tragi mai multe duble. Trebuie doar să intri în capul lor și să prinzi ritmul conversației.”.

The Independent scrie despre documentar: “Cine are nevoie de zi când poți evada în noapte? Încă de la începuturile cinematografiei, cineaștii au căutat magia în orele târzii, când restul lumii doarme, iar iubiții, criminalii, petrecăreții agitați, bețivii și lucrătorii de noapte încă mișună și se simt, măcar pentru câteva momente, zei ai orașului.”

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wERrXIsHxaE