AMUSEbouche I - Festivalul SoNoRo - Brunch & Concert


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

CONCERTE III - Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo
aMUSEbouche - un fel de ghid al lenesului
DUMINICĂ, 30 OCTOMBRIE 2016

POINT, ORA 11:00,
Str. General Eremia Grigorescu, nr.10
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Suita pentru violoncel nr. 1 în sol major, BWV 1007
Wolfgang Amadeus Mozart (1759 - 1791)
Duet pentru vioară și violă în sol major, KV 423

În interpretarea: Philippe Graffin (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Maximilian Hornung (violoncel).

Pret bilet: 50 de lei (include brunch)

Duminică, 30 octombrie, ritmul va deveni allegro și, deși este ziua cu un record de concerte, cinci într-o singură zi, va fi una dintre cele mai relaxate. Conceptul, numit aMUSEbouche, este inspirat din celebra carte a scriitorului britanic Tom Hodkinson “Ghidul leneșului” și oferă publicului un traseu bine dozat în care experiența muzicală este completată de specificul fiecărui loc, inedit ca spațiu de concert, a momentului zilei și a elementelor destinate să satisfacă și alte simțuri. Parcursul va începe la ora 11:00 dimineața, la POINT, și va fi completat de un brunch, urmat de o cafea relaxată la Casa Memorială Ion Mincu, de la ora 14.0. 0Ceaiul va fi servit la ora 16.00, la Fundația Löwendal și va fi urmat de un pahar de vin, la Galeria Galateca, de la ora 19:00. Seara se va încheia în Sala de Lectură a Facultății de Litere, unde, la ora 22:00, va avea loc ultimul concert al zilei, ce va lasa încă timp pentru un schimb de impresii asupra zilei și filosofiei de viață hodkinsoniene.

Philippe Graffin este un violonist francez, născut în Romilly-sur-Seine, din Franța. A fost student al lui Joseph Gingold și Philippe Hirschhorn. Și-a format o reputație deosebită atât pentru repertoriul său francez, cât și pentru interesul față de lucrări contemporane rare. A cântat împreună cu unii dintre marii muzicieni ai timpurilor noastre: Yehudi Menuhin, Mstislav Rostropovich, Martha Argerich sau Sergiu Comissiona. Violonistul cântă în mod frecvent cu violonceliștii Gary Hoffman și Truls Mørk, pianiștii Pascal Devoyon, Stephen Kovacevich, Claire Désert și Cvartetul Chilingirian, și este fondatorul și directorul artistic al Festivalului de muzică de cameră „Consonances” din Saint-Nazaire, Franța. În prezent, este artist rezident la Universitatea Stony Brook din New York.

Răzvan Popovici s-a născut într-o familie de muzicieni şi a început studiul cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. A cântat ca solist în sala Filarmonicii din Köln, Festspielhaus Baden-Baden şi Théâtre-des-Champs-Elysées din Paris. A colaborat cu Konstantin Lifschitz, Natalia Gutman, Daishin Kashimoto, Mihaela Ursuleasa și Gilles Apap. Răzvan a fost prim-violist invitat al Filarmonicii din Essen, al orchestrelor de cameră din München, Köln şi Kobe şi al Filarmonicii de Cameră din Salzburg. Este iniţiatorul şi directorul Festivalului Chiemgauer Musikfrühling din Traunstein, Germania, al seriei de concerte „Pèlerinages” din München şi al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo din Bucureşti. Concertează în întreaga lume, ca membru al Ansamblului Raro.

Maximilian Hornung a luat primele lecții de pian la doar opt ani, printre profesorii săi numărându-se Eldar Issakadze, Thomas Grossenbacher și David Geringas. Alături de Tecchler Trio, din care a făcut parte până în 2011, a câștigat Premiul întâi al ARD Music, în 2007. În calitate de solist, a cântat alături de orchestre precum Tonhalle din Zürich, Orchestra Simfonică Radio Bavareză, Orchestra de Cameră din München sau Orchestra Simfonică Ceaikovski din Moscova, iar printre partenerii săi de scenă se numără Anne-Sophie Mutter, Christian Tetzlaff, Lisa Batiashvili, Francois Leleux, Igor Levit, Yefim Bronfman, Jörg Widmann sau Tabea Zimmermann. Este invitat la festivaluri precum Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Rheingau, Lucerna, Verbier sau Ravinia.