Anti-Dezvoltare Personală


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

Key words:
fericire, responsabilitate, neoliberalism, individualism, emoții, panaceu

Synopsis:
Dezvoltarea personală a devenit o sintagmă din ce în ce mai prezentă în societatea contemporană. Cursurile și cărțile de acest gen promit că vor ajuta participanții să rezolve problemele pe care le întâmpină, preiau teme și soluții din psihologie, filozofii orientale și neuroștiințe, plasându-se ca o soluție universală.
“Tu esti responsabil de fericirea ta. Cheia e doar la tine”. Dezvoltarea personală este o practică socială încrustată în valorile economice și politice ale perioadei contemporane, capitaliste, ce promovează responsabilitatea individuală ca principala soluție pentru schimbările pe care le propune.
Statul nu mai are nicio grijă, totul stă în puterea individului să îi fie bine. În cadrul acestui curs vom prezenta istoria conceptului de dezvoltare personală și implicațiile pe care acest tip de practică îl are în viața de zi cu zi.

Bio
Elena are un doctorat în Antropologie, coordonat de Vintilă Mihăilescu, prin care a analizat fenomenul dezvoltării personale în România. Colaborează cu Institutul Național de Formare și Cercetare Culturală și Banca Mondială.
Este interesată de cercetare interdisciplinară și lucrează ca sociolog pentru firma de arhitectură Latitudine 53, în cadrul căreia cercetează relația dintre spațiu și procesele educaționale și de lucru.

Self-POINT este un program de conferințe lejere care își propune să provoace mințile, virtuțile, conștiințele celor care își pun întrebări și spun fățis “nu știu” ca să afle mai mult. Temele propuse sunt dedicate oamenilor-Beta, aflați într-o continuă dezvoltare.
Spunem stop joc dezvoltării personale în forma ultra-diluată din cărțile de self-help și explorăm relația dintre sine și societate din perspectivă filosofică și antropologică, cu scopul de a stimula creșterea interioară prin critical thinking.
Vei pleca cu perspective și tehnici care te scot din situații dificile, abilități concrete derivate din cercetări academice, teorii sofisticate decodificate într-un limbaj simplu ca să le poți practica și explica mai departe.
Abordăm teme intens discutate în spațiul public din unghiuri noi și incomode, cu scopul de a sprijini audiența în re-evaluarea informației din newsfeed și găsirea acelor filtre de interpretare a realității care deschid orizonturi noi, elimină puncte oarbe, suferințe inexplicabile, clișeele.

Alte sugestii

29 Ian
★ Tectonica Sentimentelor ★
Spectacol live
Începe la 19:00  |  Sala Atelier - TNB - Strada Batiștei, București 030167, Romania
30 Ian
Biloxi Blues
Spectacol live
Începe la 19:30  |  Sala Mica - TNB - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente