Antoni Rayzhekov - Lecture-Workshop & Performance


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

BODYSCORES
Lecture-Workshop

Acest lecture-workshop susținut de Antoni în cadrul NOVA se concentrează pe integrarea tehnologiilor în performance-ul audio-vizual contemporan, folosindu-se de bio-feedback, motion tracking, sunet generativ și crearea de imagini adiacente sunetului, în timp real.

Antoni Rayzhekov face o incursiune în lumea senzorilor și a limbajului grafic de programare vvvv într-o sesiune participativă, în care publicul va putea experimenta pe propria piele tehnologiile folosite de artist în munca sa.

Workshop-ul investighează proprietățile sonore ale corpului și curbura sa în spațiu, prin sunet, în timpul unui performance. Corpul devine o partitură a spectacolului, iar semnalele biologice și mișcările acestuia sunt sonificate. Estetica unui corp, ca parte a unui spectacol, nu se mai bazează doar pe componenta vizuală, ci și pe cea sonoră.

RE_SONANCE
Duet audio-vizual pentru pian augmentat și performer

Antoni Rayzhekov a proiectat un instrument electro-acustic ce augmentează sunetele unui pian cu informații de tip bio-feedback, captate de un dispozitiv purtat de artist.

Parametrii fiziologici (ritm cardiac, tensiune arterială) și mișcările artistului în timp ce acesta cântă la pian sunt captate de acest dispozitiv și modifică în timp real sunetele redate de placa de rezonanță a pianului.

Astfel, condiția fizică și mișcările artistului devin un soi de partitură, iar compoziția audio se bazează pe conexiunea dintre interpret și instrument, amplificând procesele ascunse care apar în corp, răspunsuri emoționale și fizice ale artistului, în timpul performance-ului.

BIO
Antoni Rayzhekov este un artist interdisciplinar, creator de performance-uri hibrid care intersectează muzica, teatrul, artele vizuale și noile tehnologii. Absolvent al Masterului de Regie de Teatru și cu o licență în Actorie la Academia Națională de Teatru și Artele Cinematografice K. Sarafov (Sofia). Diplome obținute și la Conservatorul din Viena și Londra IT Learning Tree. Lucrează ca expert în consultanță IT la United Nations Office, Viena. Este co-fondator al Institutului New Media THIS.PLAY din Viena și lector universitar la Universitatea de Stiințe Aplicate din St. Polten și la Academia Națională de Artă din Sofia.

Bilet aici: https://eventbook.ro/other/bilete-la-antoni-rayzhekov-lecture-workshop-performance-at-point

NOVA este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri strategici: Forumul Cultural Austriac, Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al UNMB, CINETic, UNATC, UNArte, Modulab

Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, The Institute, Internetics, Igloo media, scena.ro, FEEDER.ro, Designist.ro, Revista Zeppelin , Modernism Punct Ro, We ART , Ziarul Metropolis

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”