Apus Acustic 09 / Storytellers


Data și ora:
Gazdă:

Mircea Eliade nr 16, Bucharest, Romania, 012014
Organizator:

Despre

Grădina Floreasca
prezintă
Apus Acustic 09 / STORYTELLERS - Real ACOUSTIC BLUES Experience
29 mai, ora 19.30
Grădina Floreasca (Bd. Mircea Eliade nr.16)

THE STORYTELLERS - THE REAL ACOUSTIC HARMONICA & GUITAR BLUES EXPERIENCE

POVESTITORII - MUZICUTA SI CHITARA IN TRADITIA ADEVARATA A BLUESULUI ACUSTIC

Luni ne intalnim la primul Apus Acustic al acestui sezon, alaturi de Storytellers, unde vom avea parte de un adevarat regal de blues acustic, cantat doar cu chitara acustica, muzicuta acustica si voce. In completarea acestui peisaj va invitam in gradina noastra urbana sa savurati un pahar de cidru de mere Strongbow, iar cidrul se savureaza cel mai bine cu gheata si muzica de calitate.

Componenta proiectului:

FLORIN GIUGLEA - unul dintre cei mai talentati si virtuozi chitaristi din Romania in acest moment, acesta a cantat in Buzau, intr-o prima faza, alaturi de formatii locale, pentru ca in 2004 sa se alature formatiei MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT unde l-a avut coleg si pe Marcian.

MARCIAN PETRESCU - posibil in prezent CEL MAI BUN MUZICUTIST DE BLUES din miscarea de blues din Romania si SINGURUL MUZICIAN ROMAN de blues care a reusit performanta de a avea ca invitati pe albumele sale solo pe doi dintre cei mai importanti muzicutisti de blues ai momentului, ambii laureati cu Premiul GRAMMY, i-am numit aici pe SUGAR BLUE si pe CHARLIE MUSSELWHITE.

Colaborarea dintre cei doi a inceput inca din 2006, cand au sustinut sub titulatura ELECTRIC STORYTELLERS, un recital experimental in cadrul Festivalului de Blues de la Buzau - BLUZAU 2006, recital primit cu mare entuziasm de catre public. In urma acestui succes si a incurajarilor primite, cei doi au decis sa porneasca prin tara, concertand in peste 30 de orase, in cluburi, festivaluri si alte manifestari.

In august 2007, cei doi au decis sa inregistreze sub titulatura TRENUL DE NOAPTE(numele formatiei infiintata de Marcian Petrescu in anul 2000) un prim album, intitulat DEPENDENT DE BLUES, pentru casa de discuri SOFT Records. Ineditul acelui album l-a reprezentat abordarea instrumentala a pieselor, acestea avand in totalitate chitara acustica dar partile de muzicuta erau atat acustice cat si electrice(trecute prin amplificator).

Albumul s-a bucurat de succes si s-a epuizat in mai putin de 6 luni.

Florin Giuglea a ales sa se alature ulterior formatiei PUBLIKA, in calitate de membru fondator. A parasit formatia PUBLIKA in aprilie 2015 si la scurt timp i-a propus lui Marcian sa reformeze ideea de DUET de blues, dar de aceasta data in varianta COMPLET ACUSTICA, sub titulatura simpla de "THE STORYTELLERS" !

Acest lucru s-a realizat, cei doi punand in scurt timp la punct un repertoriu extrem de interesant si unic in Romania in acest moment, care contine piese din cele mai diverse, ale unora dintre cei mai mari cantautori ai genului: Ray Charles, Muddy Waters, Robert Johnson, Sonny Boy Williamson, Johnny Cash, James Cotton, Sonny Terry, Brownie McGhee, etc...

Pe langa sunetul ultra profesional si spectaculozitatea solourilor de muzicuta ale lui Marcian, acest proiect aduce in atentie in mod egal si abilitatile si subtilitatile chitaristice ale lui Florin, acest folosind in concerte 2 chitare acustice, una de tip si cu acordaj normal, iar a doua chitara este un model special, numit RESONATOR Guitar, cunoscut in mod popular sub numele de DOBRO Guitar. Este o chitara cu un sunet unic, devenita legendara in blues.
Florin o foloseste in mod deosebit pentru partile de chitara slide, cu un acordaj special, in maniera lui Robert Johnson, Muddy Waters sau Elmore James.

Iata doar cateva dintre elementele care recomanda acest proiect acustic.

Grădina Floreasca propune seria de evenimente muzicale “Apus Acustic” care va găzdui artiști din mai multe genuri muzicale, de la bossa nova, blues, până la folk și chiar îmbinarea armonioasă dintre acestea. Pasionații de muzică live se vor răsfăța cu o cină delicioasă alături de prieteni într-un cadru sonor fabulous în serile răcoroase de vară.
----------------------------------------
Rezervări – 0755 085 967
Apus Acustic 09
----------------------------------------
Parteneri media:
ACTUALITATI.RO, ANYPLACE.RO, B24FUN.RO, BEST-EVENT.RO, FEEDER, GABRIELASIMION.RO, GRATUITOR.RO, HYPERFLASH.RO, INSTILULMEU.RO, M.O.V (MISCAREA OAMENILOR VISATORI), MIHAELA GURAU.COM, MUSICNIGHTS.RO, ORASULM.EU, REVISTA ATELIERUL, REVISTA IQOOL, ROEVENTS.RO, SAPTESERI.RO, facebook.com/SocialAgendaBucharest, STUDENTDINPROVINCIE.RO, SUBURBAN MAGAZINE, URBAN.RO, UZR.RO, VINSIEU.RO, ZIARUL RING, ZILE SI NOPTI

Alte sugestii

1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente