ARTIST IN RESIDENCE: Dan Mitrofan & Răzvan Cojanu


Data și ora:
Bilete:
35
Gazdă:

Hanul Gabroveni, Strada Lipscani 86, București, Romania
Organizator:

Despre

Doi reprezentanți ai noului val al jazzului românesc, Dan Mitrofan și Răzvan Cojanu prezintă în premieră la ARCUB (str. Lipscani 84-90), joi, 11 mai, ora 19:30, cvartetele ce au componență internațională The Comforter și United 4, în cadrul concertului Young Lions: New Romanian Contemporary Jazz. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB și face parte din stagiunea de jazz ARTIST IN RESIDENCE, curatoriată de Lucian Ban.

În prima parte a concertului, chitaristul și compozitorul Dan Mitrofan, unul dintre cei mai interesanți muzicieni români de jazz, prezintă publicului ARTIST IN RESIDENCE cvartetul său, The Comforter, despre care acesta declară: „…poate fi vorba de o împăcare a mai multor laturi și etape muzicale personale, de la jazz, pop rock, metal, muzică renascentistă, experimental, alternativ, punk, dark, care mi-au lăsat de-a lungul timpului amprenta lor.”

În cea de-a doua parte, Răzvan Cojanu prezintă pentru prima dată publicului de jazz cvartetul său internațional UNITED 4. Patru muzicieni din țări diferite, care nu au mai colaborat până acum, se întâlnesc la București pentru a cânta muzica lui Răzvan Cojanu, unul dintre cei mai buni contrabasiști ai momentului din jazzul românesc. Ceea ce îi unește este pasiunea pentru sonorități noi înăuntrul limbajului de jazz în secolul XXI. Muzica scrisă pentru formatul clasic al combo-ului de jazz - saxofon, pian, contrabas și baterie – a fost compusă în perioade mai puțin fericite penteu Răzvan, fiecare piesă marcând un moment important din viața compozitorului. O fuziune între jazzul clasic și avangardă, Răzvan Cojanu U4 este debutul unui proiect de care cu siguranță vom mai auzi.

Fotografii