Asociația Cultour: Uranus – rămășițe din comunism | Explorator


Data și ora:
Gazdă:

Hanul Gabroveni, Strada Lipscani 86, București, Romania
Organizator:

Despre

Organizat de Asociatia Cultour, traseul URANUS | Rămășițe din comunism se desfășoară în următoarele zile:

Vineri, 19 august, între orele 17:00 - 20:00.
Vineri, 26 august, între orele 17:00 - 20:00.

Punctul de plecare va fi stația de metrou Izvor. Participarea este gratuită. Nu este necesară o rezervare în prealabil a locurilor.

Cu o echipă de ghizi pasionați de oraș, de povești și de oameni, mereu deschiși să afle mai multe informații și să le împărtășească celor curioși să afle mai multe despre București, Asociația Cultour te poartă la finalul acestui august în zona vechiului cartier Uranus – Izvor ca să descoperi clădiri și locuri ascunse, dar valoroase, și o istorie demnă de spus mai departe.

Pe parcursul turului vom afla cum arăta cartierul înainte de construcția Casei Poporului și lucruri interesante pe care nu le știai despre:
Mânăstirea Mihai Vodă
Străzile Vânători şi Apolodor
Biserica Sfântul Spiridon Vechi
Strada Uranus
Casa Academiei (Academia Română)
Palatul Bragadiru și povestea familiei Bragadiru.

Despre EXPLORATOR București 2021:
Cu ajutorul sectorului independent al culturii, experților locali și internaționali și, nu în ultimul rând, cu ajutorul bucureștenilor, EXPLORATOR analizează prezentul invizibil al orașului. Prin dezvăluirea locurilor invizibile din oraș (în cadrul traseelor urbane ghidate) și prin descoperirea istoriilor personale din cartierele Bucureștiului (în cadrul experimentului colaborativ de cartografiere afectivă), EXPLORATOR trasează harta invizibilă a metropolei dâmbovițene așa cum arată aceasta în prezent.

Traseele din cadrul EXPLORATOR fac parte din proiectul pilot OPEN LAB, proiectul pilot al candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeana a Culturii – Bucuresti 2021 în cea de-a doua fază a competiției.