Astronomul Nicolae Coculescu. Simpozion


Data și ora:
Gazdă:

Biblioteca Națională a României, Bulevardul Unirii, București, Romania

Despre

În 2016 se împlinesc 150 de ani de la naşterea profesorului Nicolae Coculescu, numit de Spiru Haret, la 1 aprilie 1908, director al Observatorului din Bucureşti, în prezent Institutul Astronomic al Academiei Române.
Cu acest prilej, Institutul Astronomic al Academiei Române, în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, organizează luni, 31 octombrie 2016, de la ora 10, la sediul Bibliotecii Naționale a României (Sala de conferințe „Mircea Eliade”, parter) simpozionul omagial Astronomul Nicolae Coculescu – 150 de ani de la naştere.

Invitați sunt domnul profesor Nikolaos Siokis de la Universitatea din Thessaloniki, care va vorbi despre rădăcinile aromâne ale astronomului Nicolae Coculescu, şi doamna Elisabeth Lambert-Servien, care va vorbi despre tatăl său, Pius Servien, fiul lui Nicolae Coculescu.

Cu acest prilej va fi lansată monografia Nicolae Coculescu – o viaţă printre stele de Magda Stavinschi şi va avea loc, în spațiul expozițional Buzunarul UNU, vernisajul expoziţiei omagiale, care include documente aflate în Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Naționale a României și în arhiva Institutului Astronomic al Academiei Române.

Expoziția Astronomul Nicolae Coculescu – 150 de ani de la naştere rămâne deschisă în perioada 31 octombrie – 30 noiembrie 2016.

Program de vizitare: Luni, miercuri, vineri (8.00 - 18.00); Marți, Joi (8.00 - 20.00).

Intrarea este liberă.