BLAZZAJ I Lansare New Single I Invitati : Loungerie II & The Rank and Fashion


Data și ora:
Gazdă:

Strada 11 Iunie 50, București, Romania
Organizator:

Despre

OPEN DOORS: 21:00
The Rank and Fashion: 22:00-22:40
Loungerie II: 23:00-23:50
BLAZZAJ: 00:00
Support: 35 lei

Ne-adunăm să ne cânte, să ne-ncânte!

Fondată în 1996 în Timișoara, la inițiativa lui Eddie Neumann și Florin Barbu, purtând inițial numele de „ FunkinLeFree”, “Blazzaj” se impune printr-un sound complex, plin de energie, culoare și originalitate.
Versurile încărcate de mesaj sunt sugerate – chiar și înaintea unei audiții- de numele trupei provenit din combinația cuvintelor ‘blazare’ și ‘jazz’, folosit însă invers, adică ‘zzaj’. Citit de la coada la cap, nu e altceva decât ‘jazzalb’.

Actualii membri, Tavi Horvath (voce), Vali Potra (tobe), Petrică Ionutescu (trompeta), Utu Pascu (chitara-bas), Horia Crisovan (chitara) și Lucian Nagy (saxofon), deși implicați de-a lungul timpului și în alte proiecte muzicale individuale, și-au conturat o amprentă muzicală bine definita în zona muzicală de Funk/ Fusion/ Nu-Jazz.

www.facebook.com/Blazzaj
https://soundcloud.com/blazzaj

***
LOUNGERIE II
''jazz influenced experimental electronica, neo-noir with some bits of psych-indie thrown in the mix just for the hell of it" (tzeeeac.com)

STRAWBERRY 2015 - https://loungerietwo.bandcamp.com/album/strawberry

Loungerie II (pronuntat englezeste) a aparut la finalul anului 2011. Este o fuziune progresiva, sustinuta de o atmosfera ritualistica, fraze indie rock si varii sensibilitati jazz. Ceea ce pare pentru unii o trupa independenta esoterica este de fapt un cvintet motivat de atitudine DIY si sustinut intensiv prin concerte live. Cu forte proprii au lansat un EP in 2012, urmat, in 2013, de primul album de studio, ''Devaro'' si releas-urile Oceans Of LLL si Strawberry in 2015, care aduc publicului mai aproape natura lor de improvizatori.

Formula este compusa din Voce (Andreea Tincea), Chitara (Catalin Lungu), Tobe (Daniel Iliescu), Chitara (Dan Michiu) si Bas (Cosmin Postolache).

***

The Rank & Fashion („înalta societate”) este o trupă care a apărut în underground-ul bucureştean în aprilie 2013, iniţial ca un duo, Vlad Duţă (producător, multi-instrumentist, DJ) şi Sandu Ştefan (solist vocal) şi care în doar trei luni a pus cap la cap suficient material pentru a îşi susţine debutul pe scena clubului Panic! din Bucureşti. Au urmat multe ore de studio, şi o schimbare de componenţă, la sfârşitul anului 2014, prin sosirea a doi noi membri noi: Silviu Mihai Groaza (trompetist) şi Eusebiu Andrei (toboşar). De atunci au luat cu asalt internetul, odată cu lansarea pieselor „Lessons In Pain” şi „The Road”, FM-ul, prin apariţii în playlist-urile Radio Guerrilla,Gold FM şi... Bruxelles-ul, cu primele concerte înafara graniţelor, susţinute în ianuarie 2015.
Trupa a lansat de curand primul album care se numeste IN SMALL BOXES

Cum sună? A Jazz şi Swing din anii ’30, ’40, combinat cu elemente de Electro, Blues, Rockabilly, Rock’n’Roll şi Hip Hop. De unde îşi iau influenţele? De la Cab Calloway, Django Reinhardt, Caravan Palace, Parov Stelar, Kormak, Electric Swing Circus, Daft Punk, Duke Ellington sau Wynonie Harris.