Bucharest Disaster Detour: Rapid Det[o[ur | Accelerator București 2021


Data și ora:
Gazdă:
Calea Giulești 18, București, Romania
Organizator:

Despre

Bucharest Disaster Detour te invită miercuri, 7 septembrie, la deturul stadionului Valentin Stănescu din Giuleşti. Stadionul va fi gol – ca un muzeu fără expozitie. Noi vom fi singura masă de oameni. Nu va fi acolo niciun jucator, nici măcar nu ne putem face speranţe că se va înscrie vreun gol. Miza va trebui stabilită de fiecare. Nu va exista nicio minge care să ne ghideze privirea. Stadionul nu va fi un câmp de luptă, ci doar spaţiu de socializare. Nu va fi prezent niciun suporter, decât dacă se va inscrie în acest (de)tur.

Ne vom plimba prin peluze, dar daca nu vor fi suporteri, nu vor fi nici brigăzi şi nici galerii, iar asta înseamnă că nu vom asculta niciun cântec şi nu vom vedea nicio coregrafie. Sunt şanse foarte mici (aproape nu putem să vedem cum s-ar putea întâmpla) să vedem pe undeva fulare cu mesaje sau cu însemne de grup. Niciun steag de admirat şi nici mesaje de detestat. Peluza adversă va fi goală, nu va fi prezent niciun oaspete în afară de noi. Nu vor exista incidente, nici torţe aruncate în aer. Nu vor fi bannere şi niciun alt trofeu de capturat. Nu vor exista stewarzi care să ne ia sticlele de apă, rujurile sau brichetele şi nici nu ne va pipăi nimeni. Nu va fi acolo niciun jandarm instruit să dea amenzi pentru abateri şi nici abateri nu au de (la) ce să se producă. Stadionul nu va fi bombardat de nicio aviaţie. Nu vom avea pe cine să fotografiem în tribuna oficială, poate doar pe noi. Nu va fi acolo niciun rege sau preşedinte de stat, nici de club. Nu vor fi arbitri, niciunul dintre noi nu va fi dezavantajat. Vor fi, totuşi, urmele lor. Vor mai fi şi cei care sunt mereu acolo – pentru cei care au terenul şi tribunele în grijă, Giuleştiul nu este casă doar în ziua meciului.

Returul acestei călătorii va avea loc în 2021. Poate atunci nu vor mai fi deloc nici Rapid, nici stadionul. Poate Rapid se va descompune în mai multe echipe sau, în funcţie de situaţie, se va recompune într-un singur Rapid. Poate acest Rapid se va rescrie, reactualiza, resolidariza, resolidifica sau chiar reflexibiliza, poate va lupta din nou cu puterea sau, poate, va fi chiar ea.

Evenimentul este gratuit, dar numărul de oameni se limitează la 30 de participanți. Pentru înscrieri sau mai multe detalii, trimite un e-mail la contacto@bucharestdisasterdetour.com. Pentru alte clarificări, contactează organizatorii la numerele 0735 538 918 sau 0728 374 007.